Emberségből jeles: A kormány helyett Dobrev Kláráék tesztelték le egy idősotthon lakóit (+videó)

A bent lakó időseknek nem lett volna fölösleges 30-40 ezer forintjuk egy magántesztre.

„Miközben Európában szinte mindenhol azt látjuk, hogy a kormányok tömegeket tesztelnek, addig Magyarországon még mindig nem ezt a helyzet. Ezért a DK a kormány helyett leteszteli egy idősotthon összes lakóját”.

– közölte szerdai sajtótájékoztatóján Dobrev Klára, a DK brüsszeli képviselője.

„Valamiféle elavult protokoll miatt utasítják el azokat a pácienseket, akik az egészségükért aggódnak.

Ők vagy kifizetik az akár 30-40 ezer forintba kerülő magántesztet, vagy kétségek között maradnak. Az állam még a veszélyeztetettebb, idős embereknek sem hajlandó kifizetni a tesztelését”

– mondta az Európai Parlament magyar alelnöke.

„A Demokratikus Koalíció ezért úgy döntött, hogy segít legalább az időseknek, ha már a kormány képtelen ellátni a feladatát.

80 tesztet rendeltünk

az Oltalom Karitatív Egyesület budaörsi intézményének, amiből valamennyi bent lakó idős gondozott és az összes dolgozó koronavírus-szűrését meg tudják csinálni”

– tette hozzá.

„Bár a tesztelés nem egy ellenzéki párt feladata,

nem nézhetjük tétlenül, ahogy a kormány cserben hagyja a magyarokat. Itt lenne az ideje, hogy Orbánék végre komolyan vegyék a tömeges tesztelést, és ahelyett, hogy emberek életével játszanak, végezzék el a feladatukat!”

– követelte Dobrev Klára.

Videó:

Hála a ti adományaitoknak, Dobrev Klára teszteket vitt egy budaörsi idősek otthonába, hogy az összes ott élő idős gondozott és az összes dolgozó koronavírus-szűrését meg tudják csinálni.Hónapok óta hangoztatjuk, hogy csak tömeges teszteléssel tudjuk sikeresen legyőzni a járványt, de a kormány képtelen erre!Oszd meg a videót, hogy mindenki lássa!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. május 6., szerda

.

Valódi Hírek