Karácsony azonnali hatállyal kirúgta a BKK vezérigazgatóját

Varga Ivett 4 hónapot sem töltött a pozícióban.

Karácsony Gergely kedden felmentette dr. Varga Ivettet, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját – áll a Főpolgármesteri Hivatal mai közleményében.

A főpolgármester megköszönte dr. Varga Ivett több éves munkáját, amelyet a főváros érdekében a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a BKK stratégiai igazgatójaként, később vezérigazgatójaként végzett.

Karácsony Gergely sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a vezérigazgató asszony „a cégvezetői feladatait nem tudta olyan hatékonysággal ellátni, mint amelyet a járványveszély következményeinek enyhítése megkövetel.”

A főpolgármester május 5-i hatállyal megbízott vezérigazgatónak nevezte ki Fendrik Lászlót, a társaság jelenlegi vezérigazgató-helyettesét, akitől elsősorban azt várja, hogy a jelenlegi nehéz pénzügyi körülmények között is biztosítsa a BKK kiegyensúlyozott szervezeti működését, illetve folytassa a budapesti közlekedés fejlesztése érdekében megkezdett munkát.

Varga Ivettet idén január 23-án nevezte ki Karácsony, miután az ő pályázatát ítélték a legjobbnak a posztra.

Az e-jegyrendszer, dugódíj, 14 év alattiak ingyenjegye, Lánchíd, forgalomcsillapítás, kerékpárutak, együttműködés Vitézyékkel – ezek szerepeltek elsőként a tervei között az Indexnek akkor adott interjúja alapján.

A koronavírus-járvány új helyzetet hozott a BKK számára, és Varga Ivett nem kezelte a legjobban az új szituációt: a csökkenő utasszám miatti járatcsökkentési tervét a főpolgármester utasítására vissza kellett vonnia, Karácsony Gergely még bocsánatot is kért az utasoktól.

Ezt még túlélte volna a vezérigazgatói székben, de előkerült egy régebbi zaklatási ügy, amelyben élettársát, Nagy Zsoltot, a BKK elektronikus jegyrendszer projektvezetőjét gyanúsították meg, és ő, mint vezető nem könnyítette meg az ügy kivizsgálását.

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor az ügyben a főpolgármesteri hivatal hétvégén egy közös közleményt adott ki, amit előzetesen írásban jóváhagyott Varga Ivett és Draskovics Tibor, az igazgatóság elnöke is, majd néhány óra múlva a közleményt Varga Ivett visszavonta.

(Index nyomán)

Valódi Hírek