Gyurcsány nagyon kemény üzenetet küldött a katonásdit játszó Orbánnak (+videó)

Precíz.

„Van valaki, aki a járvány kirobbanása óta úgy nyilatkozik, mintha főparancsnok lenne, az ország pedig háborúban állna. Üzenjünk a miniszterelnöknek: ez nem háborús helyzet!

A háború a legrosszabbat hozza ki az emberből, most pedig partnerségre, segítségre, békére van szükség”

– jelentette ki kedd reggeli videójában Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

„Itt vagyunk a vírusjárvány közepén. Ez nem háború, itt

nem tisztekkel kell harcolni, hanem tesztekkel.

Mégis van valaki, aki hadseregtábornokként, generalisszimuszként, admirálisként, főparancsnokként magasodik a terepasztal fölé, és ekként dirigál” – mondta Gyurcsány.

A DK elnöke idézi a miniszterelnök korábbi nyilatkozatait.

Orbán Viktor szerint „egy kétfrontos háborúban vagyunk. Ez egy háborús helyzet. Egy katonai terv szerinti készletgazdálkodást vezettünk be. Most nem békeidőket élünk.”

A miniszterelnök már a kezdet kezdet kezdetén, március 13-án úgy beszélt, mintha hadvezér lenne. Frontvonalról és hátországról beszél, pedig lehetne ezt másként is

– jelentette ki a DK elnöke.

A német államfőt is idézi videóüzenetében, aki azt mondja: ez nem háború, itt nem nemzetek harcolnak, nem katonák néznek farkasszemet egymással.

Ez a járvány az emberségünk próbája

– mondta korábban Frank-Walter Steinmeier.

A gond tehát valójában az – összegez videójában Gyurcsány Ferenc –, hogy ez valójában nem háború, még csak nem is hasonlít rá.

Éppen ellenkezőleg:

ez egy közös küzdelem,

amelyben nem hagynak magunkra bennünket.

A DK segít, mondja videójában Gyurcsány, miközben a képsorokon az utcán, aluljárókban maszkot és kesztyűt osztogató DK-s önkéntesek mellett a párt ismertebb politikusai is feltűnnek.

Ez a járvány most a legjobbat: a partnerséget, az együttműködést, a segítséget hozza ki belőlünk – mondja a videóban a DK elnöke.

Igen, mi egy ilyen országot szeretnénk

– mondja a videó végén Gyurcsány Ferenc, aki szerint ebben a helyzetben nem „generálisra vagy „főparancsnokra”, nem háborús gondolkodásra van szükség, hanem partnerségre, közösségre, segítségre.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Üzenjünk a miniszterelnöknek: ez nem háborús helyzet!

Van valaki, aki a járvány kirobbanása óta úgy nyilatkozik, mintha főparancsnok lenne, az ország pedig háborúban állna.Üzenjünk a miniszterelnöknek: ez nem háborús helyzet! A háború a legrosszabbat hozza ki az emberből, most pedig partnerségre, segítségre, békére van szükség.Mi a békére szavazunk!Egyetértetek velünk?

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. május 4., hétfő

 

Valódi Hírek