A Momentum kéri, hogy vonják vissza a korrupciógyanúba keveredett MSZP-s kinevezését

Áll a bál Gajda Péter miatt az ellenzéken belül.

Az MSZP néhány napja azt a Gajda Pétert jelölte a főváros Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottságának élére, akinek a neve számos botrány kapcsán felmerült az elmúlt hónapokban.

Mint ismert: egy kiszivárgott videófelvételen Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő egy kokainosnak látszó zacskót lóbálva hosszan hencegett a kerület korrupciós ügyeivel, ezekben a történetekben többször előkerült Gajda Péter, Kispest polgármestere is.

A Momentum Mozgalom most azt követeli, hogy vonják vissza Gajda kinevezését a bizottság éléről.

Buzinkay György, a párt elnökségi tagja azt írja:

„Ha a következő országgyűlési választáson az a kép fog élni az emberek fejében, hogy míg az egyik oldal adriai luxusjachton pr0stituáltakkal múlatja az időt, addig a másik oldal (vagyonnyilatkozatból „kifelejtett”) spanyol luxusvillában fogyaszt tudatmódosító szereket, akkor senki sem fog hinni a változás reményében.

Márpedig csak akkor nyerhet az ellenzék, ha valós alternatívát tud kínálni, ha be tudjuk bizonyítani, hogy mi tényleg jobbak vagyunk a Fidesznél.

Az ellenzéki pártok közös felelőssége megalkotni azt a felállást, amely le fogja győzni a jelenlegi kormányt, és egy jobb, szabadabb, igazságosabb Magyarországot hoz el.

Éppen ezért, az nem az MSZP belügye, ha az ellenzékről azt a képet sugallja, hogy ugyanannyira következmények nélküli, mint a Fidesz. És az sem gyengeség, ha utólag tudunk korrigálni!

Ennek belátását kérjük a fővárosi MSZP-től, ezért kérjük, hogy vonják vissza Gajda Péter kinevezését a főváros Ügyrendi, Nemzetiségi, Összeférhetetlenségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottságnak élérről.”


.

Valódi Hírek