Mészáros Antónia: Olyan embereken kell segítenünk, akiknél víz és szappan sincs otthon

Drámai helyzetet okozott a koronavírus a legszegényebbek körében.

Mészáros Antóniával, az UNICEF magyarországi ügyvezető igazgatójával készített interjút a Facebook-oldalán Bombera Krisztina.

(Az UNICEF az ENSZ Gyermekalapja, melyet az ENSZ Közgyűlése 1946-ban hozott létre.)

„Rengeteg dolgot kell megoldanunk, nekem is, innen, a négy fal közé zárva. Hegyeket kell elhordanunk, és erre nem voltunk felkészülve.

Most, amikor a világon másfél milliárd gyerek nem kap oktatást, a Föld összes országában az vált kulcskérdéssé, hogy hogyan férhetnek hozzá informatikai eszközökhöz”– mondta Mészáros Antónia.

Hozzátette:

„A koronavírus-járvány okozta helyzetben nekünk egyszerre kell segítenünk a leginkább kiszolgáltatottaknak itthon, és a világban máshol is, ahol még otthon sincs, orvosi ellátás sincs, nincs víz és szappan sem.”

Mészáros Antónia elmondta, sokszor találkozik komoly tőkével rendelkező cégvezetőkkel is, akik közül néhányan azt mondják: azért nem adományoznak sem a UNICEF-nek, sem más szervezetnek, mert nem bíznak bennük.

„A tapasztalatunk azonban az, hogy ezt olyanok mondják, akik pusztán maguknak akarják ezzel bizonygatni, hogy helyes, ha nem segítenek, sem nekünk, sem más szervezeteknek”.


.

Az UNICEF Magyarország a jelenlegi helyzetben a koronavírus-járvány legvédtelenebb áldozatait próbálja segíteni. Azokat a gyerekeket, akik gyakran senki másra nem számíthatnak – írja a szervezet Facebook-oldalán.

Egy hozzászóló azt írta a videó alá: „Talán ez a szomorú helyzet felébreszti az emberekben a segítségnyújtást, ami eddig is alapvető erkölcsi norma, de sajnos sokakban csak ilyenkor csillan meg az empátia és a szolidaritás, remélem, hogy ez lesz a pozitív hatása ennek a szörnyű borzalomnak.”

Az UNICEF Magyarország oldalát >>ITT<<, Bombera Krisztina oldalát pedig >>ITT<< találod – a műsorvezető sok hiánypótló interjút készít kizárólag a Facebookra, ezért érdemes követni őt.

Valódi Hírek