A SOTE visszavágott Káslernek: Kibővítették a bosszúból kirúgott Cserháti Péter megbízatását

Szembemegy a minisztériummal a Semmelweis Egyetem.

Vasárnap derült ki, hogy Kásler Miklós miniszter kirúgta Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatóját, miután Cserháti nem volt hajlandó végrehajtani Kásler utasítását az ágyak 60 százalékának felszabadításáról.

Az intézmény dolgozói szerint felszabadítottak ágyakat, ám ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a máshol nem gyógyítható betegeiket ne kelljen hazaküldeniük, mert ezzel kockáztatják a gyógyulási esélyeiket.

A hír hatalmas felháborodást váltott ki, a kórház dolgozói hétfőn demonstráltak is Cserháti menesztése miatt.

Cserháti Péter

Kedden közleményben jelentette be a Semmelweis Egyetem, hogy Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővíti, és megbízza az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is.

Mindezek mellett Cserháti feladata lesz a koronajárvány idején a tartós intenzív osztályos kezelés és gépi lélegeztetés kapcsán kialakuló rehabilitáció megszervezése, valamint a megfelelő felkészülés a járvány után várhatóan megnövekvő rehabilitációs esetek ütemezett ellátására.

(semmelweis.hu / 444.hu)

 

Valódi Hírek