Kifakadt Kásler veszélyes döntése miatt a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa

Prof. Dr. Berényi Marianne megdöbbenve vette tudomásul a minisztérium döntését.

Beszámoltunk róla, hogy Kásler Miklós miniszter utasításba adta a kórházak vezetőinek, hogy április 15-ig, azaz szerdáig szabadítsák fel a kórházak közfinanszírozott ágykapacitásának minimum 60 százalékát.

Ez a gyakorlatban betegek effektív hazaküldését vagy más intézménybe való átirányítását jelenti.

Kásler döntését kemény kritikával kommentálta a budapesti Szent Margit Kórház fejlődésneurológiai osztályának osztályvezető főorvosa, Prof. Dr. Berényi Marianne.

Az orvos asszony posztját, melyet a saját közösségi oldalán és több orvosszakmai csoportban is megosztott, szó szerint idézzük:

“Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az EMMI utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget.

A kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent.

A minisztériumi utasítás veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, mely a korszerű, komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmaradása eredményez.”

Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az EMMI utasításának megfelelően az ország egyetlen…

Közzétette: Berényi Marianne – 2020. április 14., kedd

.

Frissítésében a főorvos azt írja:

“Kedves Ismerősök és Ismeretlenek, akik előző posztomra reagáltak és vélemény mondtak, köszönöm együttérzésüket, gondolataikat.

Vélemény dömpingjüknek hála a kórház vezetése talált megoldást és holnaptól a kórház területén (más épületben) csökkentett ágyszámmal DE folytathatjuk tevékenységünket!

Hálás köszönet segítségükért, támogatásukért, mely nélkül ez nem sikerült volna.”

Kedves Ismerősök és Ismeretlenek, akik előző posztomra reagáltak és vélemény mondtak, köszönöm együttérzésüket,…

Közzétette: Berényi Marianne – 2020. április 14., kedd

Kapcsolódó cikkeink:

Kiborult a DK orvosa: Kásler miért ürít ki 36 ezer kórházi ágyat? (+videó)

.

A SOTE visszavágott Káslernek: Kibővítették a bosszúból kirúgott Cserháti Péter megbízatását

.