Müller Cecília: Több mint 100 bentlakó elkapta a koronavírust a Pesti úti idősotthonban

Wass Albertnek tulajdonított Márai-idézettel üzent húsvétra a tisztifőorvos asszony.

980-ra nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma az országban – jelentette be Müller Cecília tisztifőorvos a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Ismét meghalt 9 fő, ők jellemzően idős, többfajta krónikus betegséggel rendelkező emberek voltak – tette hozzá. A vírus áldozatainak száma ezzel

66-ra nőtt.

Jelenleg 58-an vannak lélegeztetőgépen az ország különböző részén.

Müller Cecília elmondta, hogy 100 fölé nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma a XVII. kerületi, Pesti Úti Idősek Otthonában.

Azt ígérte, hamarosan személyesen is ellátogat az intézménybe, hogy ellenőrizze, hogy rendben zajlik-e ott a munka, mindent megtesznek-e a járvány megakadályozása érdekében.

A tisztifőorvos elmondta: ezen kívül a Rózsa utcai idősek otthonában is megjelent a koronavírus. Itt 10 fő alatti, de több fős megbetegedést regisztráltak.

Müller Cecília közölte: elkezdik a maszkok és a kesztyűk kiosztását a bentlakásos idősotthonok számára: 2 millió maszkot és 300 ezer kesztyűt osztanak ki az intézményeknek.

A tisztifőorvos asszony a húsvét kapcsán (tévesen Wass Albertnek tulajdonítva) Márai Sándort is idézett: az író szerint ha elérkezik az ünnep, ünnepeljünk egészen és tisztuljunk meg belülről és kívülről is.

Ugyanezt javasolja Müller Cecília is a magyaroknak, aki ezúttal olyan részletekre is kitért, hogy a nők tisztítsák meg a rúzsok és szemceruzák külső felületét.

 

Valódi Hírek