Baj van: Dolgozók és betegek is elkapták a koronavírust a Budai Irgalmasrendi Kórházban

Járványügyi zárlatot rendeltek el.

Járványügyi zárlatot kellett elrendelni a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati osztályán a hétvégén, miután több egészségügyi dolgozó és beteg is koronavírussal fertőződött – értesült az Index.

A lap a kórháztól mindeddig nem kapott választ kérdéseire, de Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi tájékoztatóján megerősítette az információikat.

Müller részleteket nem közölt. Csak annyit mondott, hogy ha egy kórházi osztályon tömeges megbetegedés fordul elő, az osztály nem tud több beteget fogadni, nem tudja izolálni a fertőzötteket, vagy bármi más okból a betegellátásban valamiféle zavar mutatkozik, akkor a népegészségügyi hatóság kijelöl egy másik osztályt, ahol a betegek ellátása folyhat tovább.

Az Index azt írja, a Budai Irgalmasrendi Kórház belgyógyászati centrumában 45 ágyon kezelnek belgyógyászati, gasztroenterológiai, diabetológia, endokrinológia és anyagcsere betegségekkel küzdő betegeket.

Információik szerint a múlt héten legalább

5 egészségügyi dolgozó

tesztje lett pozitív az osztályon, és több betegnél is kimutatták a vírus jelenlétét.

Az osztálytól teljesen elkülönítetten működő 40 ágyas, krónikus belgyógyászati osztályt azonban nem érinti a fertőzés.

A járványügyi zárlat azt jelenti, hogy új betegeket nem vehetnek fel, de a nem fertőzött fekvőbetegeket tovább ápolják.

Azokat a dolgozókat, akiknél felmerülhet a gyanú, hogy elkaphatták a fertőzést, kéthetes szabadságra küldték. Az egészségügyi személyzetet más osztályokról kell pótolni.

(Index / 444.hu)