Hatalmas a baj: Vasárnapra elfogynak a szabad lélegeztetőgépek New Yorkban (+videó)

Drámai bejelentést tett a város polgármestere.

Sajtótájékoztatón közölte Bill de Blasio, New York polgármestere, hogy vasárnapra elfogynak a város kórházaiban a szabad lélegeztetőgépek, és hétfőtől a kórházakban dolgozókra a mostani nyomás sokszorosa nehezedik majd.

„Hétfőre vagy keddre tesszük a következő nagy hullámot, amikor egyszerre 5000 beteg fekszik majd a város intenzív osztályain intubálva, és egyre csak jönnek majd az újabb betegek, akiket már nem fogunk tudni gépre kapcsolni.”

– fogalmazott Bill de Blasio, hozzátéve: egy hete kért a szövetségi kormánytól több orvost és ápolót, de egyelőre egy főt sem kapott.

A főpolgármester már szerdán jelezte, hogy vasárnapig még 400 lélegeztetőgépre lenne szüksége New Yorknak, jövő héten pedig több ezer kellene, mert hamarosan már nem lesz szabad gép az újabb betegeknek.

Most azt kérte, hogy mozgósítsák a hadsereget, és velük hozassanak orvosokat és ápolókat a városba.

„Többször mondtam már az ország vezetőinek, hogy át kell állnunk hadiállapotra, mert még mindig békeidőben vagyunk, és annak megfelelően viselkedünk, miközben hadban állunk egy láthatatlan ellenséggel, ami egyre több amerikai életét oltja ki. És ez még csak a kezdet.”

– mondta a főpolgármester, aki ismételten megkérte New York lakóit, hogy takarják el a szájukat és orrukat, ha kimennek az utcára, emberek közé.

.

Valódi Hírek