Bruck Gábor: Eljött az ellenzék ideje, üssenek ugyanarra a pontra, nem kell szépelegni

Vélemény.

Bruck Gábor pszichológus, kampánytanácsadó csütörtöki Facebook-posztját változtatás nélkül idézzük:

Nagyobb az ellenzék, mint a Fidesz.

Hogy egészen pontos legyek, 2-3 százalékkal nagyobb. Akkor is, ha a Mi Hazánk Mozgalmat a Fideszhez csapom. Így van ez hónapok óta.

Az ellenzéki közösség minden tagja szabadulni akar Orbántól. A megszabadulási vágy a járvány ideje alatt sem csökken.

Akkor mi a gond?

A mi közösségünk tavaly októberben megtanulta, hogy ha az ellenzék közösen lép fel, akkor nyer. Ha a négy párt (DK, Jobbik, Momentum és MSZP) közösen beszél a lényegről, akkor nyer. Ha a másik 3 ellenzéki párt is feláll a színpadra, még inkább nyer.

A közös téma adott: politikában akkor beszélünk hóakadályról, amikor havazik. Akkor beszélünk egészségügyi válságról, amikor emberek halnak meg. Gazdasági válságról pedig akkor, amikor sok-sok ember és sok-sok cég reménytelenül fizetésképtelen.

Most ilyen helyzet van: ezért nem kell szépelegni, nem kell eljátszani, hogy legalább a nagy baj idején fogjunk össze. Most egy feladat van: kiáltsuk együtt, hogy Orbán meztelen.

Ehhez most sajnos minden adott:

Gyenge forint, tömeges munkahelyvesztés, totális egzisztenciális pánik, a vírusjárványtól, a meghalástól való félelem. Van egy tökéletesen inkompetens és romlott kormány, amely 10 éve zsarnokoskodik, tíz éve kizárólag virtuális politikát folytat, de pechükre a vírus és az euró nem ismeri ezt az algoritmust.

Churchill képes volt összefogni Sztálinnal.

Az ellenzéknek is össze kell fognia, hogy legyőzze a járványpuccsot. Álljanak együtt a színpadra, beszéljenek egyeztetve, üssenek ugyanarra a pontra, csináljanak közös hirdetéseket. És mindez két dologról szóljon:

1. NO ORBÁN, és
2. VAN REMÉNY.

Bruck Gábor

Nagyobb az ellenzék, mint a Fidesz. Hogy egészen pontos legyek, 2-3 százalékkal nagyobb. Akkor is, ha a Mi Hazánk…

Közzétette: Gabor Bruck – 2020. április 2., csütörtök

.

Valódi Hírek