Az MTI letiltotta Gyurcsányék közleményét a Tiborcz-fiú pofátlan gazdagodásáról

Cenzúrázza az állami hírügynökség a nemzet vejéről szóló ellenzéki véleményeket.

Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, járvány ide vagy oda, tegnap 2 milliárd forint állami támogatást nyert el Tiborcz István és Mészáros Lőrinc közös cége két balatoni kikötő építésére.

A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy miközben a járvány miatt egyre többen veszítik el a munkájukat, addig a kormány továbbra is a saját csókosainak gazdagodására költi a közpénzt.

Az elvileg független állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda (MTI) azonban megtagadta a DK erről szóló csütörtöki kommünikéjének kiadását.

Ezért mi e helyütt is közzétesszük Barkóczi Balázs, a DK szóvivőjének közleményét:

„Tegnapi hír, hogy a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el mintegy kétmilliárd forint állami támogatást Mészáros Lőrinc és Tiborcz István közös vagyonkezelője.

A királyi vej és a saját bevallása szerint a Facebook-alapító Zuckerbergnél is okosabb oligarcha tehát járvány idején is állami pénzből, mindannyiunk közös adóforintjaiból gyarapodik.

Megnyugtató tény, hogy a koronavírus nem közbeszerzés, mert akkor komolyan aggódhatnánk az egészségük miatt is.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy amíg a koronavírus-járvány miatt egyre többen veszítik el a munkájukat, egyre több család megélhetése kerül veszélybe, egyre több nyugdíjasnak kilátástalan a holnap, amikor az orvosok, ápolók és mentősök még most is védőfelszerelés nélkül kénytelenek dolgozni, addig a miniszterelnök veje és haverja pofátlanul lophatja tovább mindannyiunk közös pénzét.”

(dkp.hu)

Valódi Hírek