Ez már őrület: Müller Cecília a védőmaszkok után most a tesztek jelentőségét bagatellizálta

Uram, irgalmazz.

„Nincs az a teszt, ami a járvány terjedését meggátolja vagy bármilyen szinten befolyásolja. A járvány terjedésében a tesztelés nem játszik olyan szerepet, amilyet szeretnénk”

jelentette ki Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs hétfői sajtótájékoztatóján.

(Ezzel szemben a valóság az, hogy egyedül a tömeges teszteléssel lehet kiszűrni a vírushordozókat, akiket azután elkülönítve jelentősen lassítani lehet a koronajárvány terjedését. Nem véletlenül állnak át sorra a tömeges tesztelésre az országok.)

Müller arról beszélt, hogy Magyarországon kétféle tesztet alkalmaznak. Egyrészt vannak azok a tesztek, amiknek eredményeit a laboratóriumokban vizsgálják. Ennél a tesztnél arra van szükség, hogy a vírus megfelelő koncentrációban megjelenjen az orr-toroküregben. A tisztifőorvos szerint ez prognózis felállítására nem alkalmas, csak pillanatnyi képet ad.

A másik fajta teszt még bizonytalanabb eredményekkel szolgál, ez csak az ellenanyagot mutatja ki a vérből, ami egyfajta bizonyítéka annak, hogy a vírus jelen volt vagy van a szervezetben.

A tisztifőorvos szerint kijárási korlátozások meghozzák a hozzájuk fűzött reményt, vagyis a járvány lassítását. Az, hogy nagy fertőzöttségrobbanás még nem következett be, az a polgároknak köszönhető, akik betartják a korlátozásokat.

Müller Cecília arról beszélt, hogy még mindig a csoportos megbetegedések fázisában vagyunk, és egyenlően oszlanak el az országban a fertőzöttek.

Mint arról beszámoltunk: Müller korábban a védőmaszkok jelentőségét bagatellizálta, amit frappáns kampánnyal cáfolt meg a Magyar Orvosi Kamara.

Néhány napja pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megtiltotta a háziorvosoknak, hogy helyi adatokat közöljenek a fertőzöttekről.

Kapcsolódó cikkeink:

Müller Cecília veszélyes baromságával szemben remek plakáttal kampányol az orvosi kamara a maszkviselés mellett (+fotó)

.

Koronavírus: Müller Cecília megtiltotta az orvosoknak, hogy helyi adatokat közöljenek a fertőzöttekről (+videó)

.

Valódi Hírek