Rendkívüli: Koronavírussal diagnosztizálták a marokkói minisztert, aki a héten Budapesten tárgyalt magyar politikusokkal

Pintér Sándorral is kezet fogott.

Szombaton este közölték a marokkói lapok, hogy koronavírussal fertőződött meg Abdelkader Amara, az ország közlekedési és vízügyi minisztere.

Abdelkader Amara

A La Vie Éco beszámolója szerint az európai tárgyalásról hazaérkező politikus szokatlan fáradtságot érzett és fájt a feje, ezért orvoshoz fordult, a tesztek pedig szombaton kimutatták, hogy az új koronavírus fertőzte meg – szemlézi a marokkói lapot a 444.hu.

A miniszter tünetei egyelőre nem súlyosak, ezért az orvosaival való konzultáció után a lakásában különítette el magát 14 napra és azt tervezi, hogy onnan fog dolgozni.

Abdelkader Amara megfertőződése azonban Magyarország politikusainak is fontos hír: a miniszter ugyanis szerdán Magyarországon járt és egy több magyar politikussal tárgyalt, így Mosóczi Lászlóval, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkárával, vagy Pintér Sándor belügyminiszterrel.

Egy fotó tanúsága szerint a tárgyaló felek nem sokat törődtek a koronavírus-járvány idején ajánlott biztonsági intelmekkel és Pintérrel kezet is fogtak:

.
A Réaltiés Online cikke megemlíti, hogy a marokkói miniszter európai útjának Budapest volt az utolsó állomása, és másnap, hazaérkezése után részt vett a marokkói kormány ülésén.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek