Varga Judit a civileknek: „Bízzanak bennem!”

Az igazságügyi miniszter hivatalos programjaira (!) hivatkozva nem tudott részt venni a vasárnap délutáni (!) rendezvényen az erőszak ellen, de üzent a szervezőknek.

Női érdekvédő szervezetek, nőjogi aktivisták, valamint színészek és énekesek léptek fel azon a nőnapi koncerten, amelyet a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak visszaszorítása érdekében rendeztek meg a Hősök terén.

A szervezők hívták Varga Judit igazságügyi minisztert is, aki azonban hivatalos programjaira hivatkozva nem vett részt a vasárnap délutáni rendezvényen.

Az Isztambuli Egyezmény ratifikálását korábban „politikai hisztinek” minősítő Varga az alábbi levelet küldte a civileknek, amelyet fel is olvastak az eseményen:

„Tisztelt Mérő Vera! Tisztelt Szervezők!

Köszönöm meghívásukat a március 8-i „Legyen Nőnap!”elnevezésű rendezvényükre.

A minap olvastam a Facebook-oldalukon, miszerint elengedhetetlen, hogy a nők elleni és a kapcsolati erőszak jelenségével szemben komplex módon lépjen fel az állam. Egy-egy intézkedés nem képes ugyanis önmagában kezelni ezt a bonyolult, számos eltérő szakpolitikai területet érintő, számtalan intézmény, hatóság és szolgáltató összehangolt fellépését igénylő kihívást.

Egyetértek. És abban is egyetértünk, hogy mindez nem sikerülhet az Önök, a civilek részvétele nélkül.

Egyetlen jogrendszer sem tökéletes, de csak együtt, egymást segítve leszünk képesek arra, hogy Magyarországon tovább erősítsük a nők, a családok és a gyermekek védelmét, hogy senkinek ne kelljen bántalmazást elszenvednie.

Éppen ezért közös munkára hívom Mindnyájukat! Csatlakozzanak azokhoz, akikkel együtt megkezdtük a jogszabályok, a joggyakorlat és a teljes intézményrendszer működésének felülvizsgálatát. Az állami szereplők teljes spektruma mellett már mintegy kéttucatnyi civil szervezet, köztük a NANE és a PATENT képviselőinek értékes javaslatait vitattuk meg az Igazságügyi Minisztérium tárgyalóasztalánál.

Bízzanak bennem és legyenek a szövetségeseink ebben a munkában! A legjobb megoldások kialakításához szükségünk van az Önök tapasztalatára, szakmai tudására és mindenekelőtt lelkesítő erejükre. Valódi partnerséget, valódi együttműködést ajánlok

Munkájukhoz további sok sikert kívánva,

Maradok tisztelettel:

Varga Judit

igazságügyi miniszter

(címlapfotó: Dömötör Csaba, Nemzeti Sport)

Valódi Hírek