Ausztria felfüggesztett minden vonatjáratot Olaszországból a koronavírus miatt

Nyakunkon a járvány.

Vasárnap este megállítottak az osztrák határnál a Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítette az osztrák kollégákat, hogy két ember is van a vonaton, akik lázas tüneteket produkáltak – írja a Sky News.

Az osztrák vasút, illetve az osztrák belügyminisztérium később megerősítette a lapnak, hogy minden Olaszországból érkező vonatjáratot felfüggesztenek.

Frissítés: mindkét utas vizsgálata negatív eredményt hozott, a vonatok négy óra veszteglés után, 23:30-kor továbbindultak.

Mint megírtuk: a drasztikusan terjedő járvány miatt Olaszországban vasárnap két régióban is rendkívüli intézkedéseket vezettek be, több városban vesztegzárat rendeltek el.

A fertőzésben érintett észak-olasz tartományokban minimum egy hétre bezárták az iskolákat, egyetemeket, a múzeumokat és a mozikat, illetve lefújták a Velencei Karnevál utolsó két napját is.

Esélyes, hogy Milánó is leállhat, ami miatt az emberek a hétvégén megrohamozták a helyi boltokat.

Az elmúlt 48 órában három haláleset is történt Olaszországban, és

155-re

emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma.

Eközben Magyarországon 11 középiskolás tanulót, valamint a kísérőjüket és az autóbusz két sofőrjét két hetes karanténba zárták a Szent László Kórházban, miután vasárnap este hazatértek Észak-Olaszországból.

(SkyNews / Index / Nyugati Fény)

Kapcsolódó cikkeink:

Ez már nem vicc, meghalt a harmadik koronavírus-fertőzött Olaszországban

.

Rendkívüli: Karanténba zárják az Olaszországból hazajött magyar középiskolás gyerekeket

.

Leállhat Milánó a koronavírus miatt, az emberek megrohamozták a boltokat

.

Valódi Hírek