Friss: Úgy néz ki, megtalálták a hatásos gyógyszert a koronavírus ellen

Két súlyos beteget már meggyógyítottak vele.

Thaiföldi orvosok két HIV-ellenes, illetve egy influenza elleni szer keverékével eredményesen kezeltek két koronavírus-fertőzött beteget – írja a CNN.

Az egyik, súlyos tüneteket mutató nőnél már hosszú idő óta pozitív eredményt hozott a vírusteszt. A gyógyszerkoktél azonban sikeresen kiirtotta belőle a vírust.

Ma bejelentették, hogy egy második beteget is eredményesen kezeltek a lopinavir-ritonavir-oseltamivir hármas kombinációjával.

A hétfői bangkoki sajtótájékoztatón a thai egészségügyi minisztérium képviselői elmondták, hogy a bejelentést azért halasztották máig, mert a második kezelt megerősítő laboreredményekre vártak.

fotó: CNN

A tájékoztatón elmondták azt is, hogy az első beteg, akin a kezelést alkalmazták, egy 71 éves nő volt, és az összes 19 thaiföldi beteg közül ő mutatta a koronavírus-fertőzés legsúlyosabb tüneteit. Az asszony továbbra is a kórházban lábadozik.

A thai orvosok felajánlották a nemzetközi tudományos közösség számára a kutatási adataikat.

Mint a kezelésben részt vevő egyik orvos, Kriangsak Atipornwanich elmondta

„Ha bebizonyosodik, hogy az általunk alkalmazott módszer, illetve dózis minden megbetegedést meggyógyíthat, az az egész emberiség javát szolgálhatja”.

A témával kapcsolatos összes cikkünket >>ITT TALÁLOD<<.

(CNN / Index / Nyugati Fény)

Valódi Hírek