Feljelentés lett belőle, hogy Szanyi Tibor kipakolt az MSZP feketepénzeiről

Túl őszinte volt a Kapitány.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a napokban egy lapinterjúban kiteregette a szennyest az MSZP titkos pénzügyeiről Szanyi Tibor.

A kijelentések nyomán most a IX. Kerületi Ügyészséghez fordult és költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen elkövető ellen bejelentést tett Tényi István – értesült a Magyar Nemzet.

Az MSZP-ből nemrég kilépett Szanyi Tibor az azonnali.hu-nak adott interjújában egyebek mellett azt mondta, hogy Tóth Bertalan pártelnök homályos eredetű forrásokból köti magához a pártvezetés nagy részét.

„Az elnökség egyes tagjai és a pártelnök között obskúrus, átláthatatlan, titokban tartott pénzügyi megállapodás van, ami azt jelenti, hogy az elnök és frakcióvezető biztosít nekik valamilyen fizetést”

– fogalmazott Szanyi.

Elmondása szerint nem tudja, hogy Tóth miből finanszírozza mindezt, azt viszont ténynek nevezte, hogy az elnökség kétharmada érintett az ügyben, ami nagyon látszik a szavazati arányokon.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke

Az MSZP a HírTV érdeklődésére tagadta Szanyi állításait, noha korábban egy hangfelvételen Komássy Ákos, a szocialisták VIII. kerületi elnöke is arról beszélt az MSZP pártigazgatójával, hogy a szervezet „fekete kasszájából” finanszírozták azokat a kiadásaikat, amelyeket nem tudtak bizonylattal fedezni.

Valódi Hírek