Az év embere-díjra jelölték a bántalmazott anyukát, aki saját és sorstársai igazáért is harcol (+videó)

Orosz Bernadett bátorsága nyomán egyre többen állnak ki a nyilvánosság elé.

Lapunk is többször beszámolt Orosz Bernadettnek a magyar igazságszolgáltatással vívott küzdelméről. (Ő az a hatgyermekes édesanya, akit egykori párja úgy megvert, hogy életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.)

A nő majdnem belehalt a novemberi bántalmazásba, de három katonatársa és egyikük párja tetten érte a bujáki katonai létesítményben a Magyar Honvédség tartalékos alezredesét, K. Istvánt.

Bernadett kálváriája akkor kezdődött, amikor az életveszélyes fejsérüléssel beszállított asszonyt a Salgótarjáni Kórház sokkos állapotban kitette és nem tartották bent legalább három napig megfigyelésen, orvosi kezelésen.

Bernadett a szemeit sem tudta kinyitni, de már tanúkihallgatásra vitték a Pásztói Rendőrkapitányságra.

A nőt hidegzuhanyként érte a hír, hogy a tettest nem vették őrizetbe és ezt követően sem rendelték el az előzetes letartóztatását. Arra sincsen törvényes magyarázat, hogy a 2019. november 14.-én kirendelt igazságügyi orvosszakértő miért nem jelentkezett nála, hogy megvizsgálja.

Orosz Bernadett nem adja fel a törvényes igazságszolgáltatásért vívott harcot: nem csupán önmagáért, de bántalmazott nőtársaiért is fellép.

Teszi ezt azért, mert az a tapasztalata, hogy Magyarországon az áldozat nem kapja meg a megfelelő védelmet és segítségnyújtást. Nők ezrei és gyerekek élnek félelemben a családon belül erőszak miatt.

Orosz Bernadett az

áldozathibáztatás ellen is harcol,

elmondása szerint ez az egyik legfőbb probléma, amit meg kellene szüntetni.

Miután itthon nem kapott megfelelő védelmet, az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez fordult segítségért.

“Bízom benne, hogy sikerül az én esetem és a másokkal történt hasonló borzalmak nemzetközi nyilvánosságra hozatala után elérni, hogy az áldozatok megfelelő jogorvoslatot kapjanak Magyarországon.”

– magyarázta Orosz Bernadett, akit az RTL Klub az Év embere-díjra jelölt, így olyan emberekkel “verseng” a jeles kitüntetésért, mint például Bálint gazda vagy a sziámi ikreket szétválasztó orvoscsoport tagjai.

A hatgyermekes édesanya természetesen nem versenyként fogja föl az említett kereskedelmi csatorna által elindított szavazást. Úgy gondolja: azzal, hogy jelölték, máris sikerült elérni, hogy egyre többen felfigyeljenek az erőszak valós veszélyére.

Nem izgatják a negatív kommentek, kizárólag a céljára koncentrál: hogy módosítsák a jogszabályokat. Attól sem tart, hogy a gyermekei esetleg megsínylik a felfokozott médiaérdeklődést.

“Amennyire csak lehet, igyekszem őket megóvni, de úgy gondolom, az igazi veszélyt nem a média jelenti a gyermekeimre nézve, hanem az az ember, aki majdnem agyonvert, és jelen pillanatban is szabadlábon van.

Persze csodálkoztam, amikor megtudtam, hogy erre a díjra engem jelöltek, de ha belegondolunk, hogy az én hatásomra egyre több nő kiáll a nyilvánosság elé, akkor egészen más fényben látja az ember.”

– részletezte Orosz Bernadett.

.

Valódi Hírek