Gyorshír: Áder aláírta a TB-törvényt

Bebizonyította, hogy méltó a becenevére.

Szerdán aláírta Áder János a fideszes képviselők által benyújtott társadalombiztosítási törvényt – erről a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján jelent meg közlemény.

A tervezett módosítás nagy vitát váltott ki az elmúlt napokban: egyebek mellett a Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Magyar Orvosi Kamara is arra szólították fel Ádert, hogy ne írja alá a törvényt, egy ellenzéki párt pedig még fekete koporsóval is demonstrált az államfő ablaka alatt.

Közleményében Áder „megmagyarázza”, szerinte miért indokolt a fideszes törvénymódosítás.

Azt írja:

„Az elmúlt időben jelentősen nőtt azoknak a száma, akik – közülük nem kevesen szándékosan – nem fizettek egészségügyi szolgáltatási járulékot. De az egészségügyi szolgáltatást igénybe vették. Ez igazságtalan és méltatlan a járulékot becsületesen fizető honfitársainkkal szemben.

Ezért az új törvény úgy rendelkezik, hogy azok a személyek – és csak azok –, akik a jövőben szándékosan nem fizetnek egészségügyi szolgáltatási járulékot, az egészségügyi szolgáltatást csak akkor vehetik igénybe, ha tartozásukat rendezték.

Ugyanakkor a sürgősségi ellátásra a tartozásukat még ki nem fizető polgárok is jogosultak.

Néhányan azt mondták a törvényről, hogy szégyenteljes. A törvény alapos áttanulmányozása után kijelenthetem, hogy nem a törvény szégyenteljes, hanem azok magatartása, akik – különösen advent idején – indokolatlanul keltenek félelmet az emberekben.

Mindezekre tekintettel a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését.”

Kapcsolódó cikkünk:

Újabb részletek: Júliustól dobják ki az orvosi ellátásból a nincstelen embereket

.

Valódi Hírek