Nagy Ervin: “Jön egy ilyen félnótás seggnyaló, egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény…” (+videó)

A színész szerint nagyon rossz ötlet volt rálépni a művészek bütykére.

Az RTL Klub Házon kívül című műsorának nyilatkozott Nagy Ervin a kormány színháztörvényével, és az azt megelőző fideszes támadásokkal kapcsolatban.

A Katona József Színház művésze meglehetősen feldúltan beszél a politikai életről, és arról, hogyan érintette az a bejegyzés, amelyben a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté “zaklatószínházakról” beszélt.

Nagy Ervin úgy fogalmazott:

“Pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek, nagyon rossz a túlélőjének lenni. Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása.

Olyan embereket bélyegeznek meg, akik egyébként köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek, akikre nem szokták rásütni, hogy ‘ez állandóan ott van a baloldali tüntetésen, meg ez liberális bérenc’, meg ilyeneket, nem.

Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény, (…) egy ilyen típusú csávó azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egyfajta politikai szituációban, amitől ő azt gondolja, hogy ebből valamifajta nyeresége lesz.

Ez öngyilkosság. Öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nem csak a baloldalé, hanem a jobboldalé is. Nem volt jó ötlet rálépni a művészek bütykére.

Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politika ellen, akkor nagy szarban lesznek”

– mondta a Katona József Színház színésze.

Videó:

színház

"Jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény…, egy ilyen típusú csávó, azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni." Dühösen nyilatkozott a Házon kívülnek Nagy Ervin a Katona József Színházat ért kormányzati támadások és a színházi törvény módosítása után. A színházak körüli ügyekről szóló riportunkat ma este 23.20-kor láthatjátok!

Közzétette: Házon kívül – 2019. december 17., kedd

.

(via)