Gy. Németh Erzsébet vizsgálatot rendelt el a Dörner György színházában történt zaklatás miatt

Szorul a hurok.

Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendelt el az Újszínházat érintő zaklatási ügyben Gy. Németh Erzsébet, humán és kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes.

Gy. Németh erről a lépésről tájékoztatta a színház igazgatóját, Dörner Györgyöt is.

„A Felügyelőbizottságot arra kértem, hogy vizsgálják meg, mi történt valójában és azt is, hogy nem hivatalosan vajon lehetett-e az igazgatónak információja az ügyről.

Nem mehetünk és nem megyünk el egy zaklatási ügy mellett sem szótlanul. Közös érdekünk, hogy az igazság mindig napvilágra kerüljön, és megvédjük az áldozatokat!”

írja posztjában a főpolgármester-helyettes.

NEM MEGYÜNK EL EGY ÜGY MELLETT SEMA tegnapi napon Felügyelőbizottsági vizsgálatot rendeltem el az Újszínházat érintő…

Közzétette: Gy. Németh Erzsébet – 2019. december 10., kedd

.

Mint arról mi is beszámoltunk: néhány napja derült ki, hogy az Újszínház társulatának egyik, állami díjjal is kitüntetett színésze az intézmény egyik nem színész tagját zaklathatta 2016-ban.

A hvg.hu megkereste Dörnert is, hogy reagáljon a Színházi Dolgozók Szakszervezetéhez érkezett bejelentésre. Ő azonban annyit mondott:

„köszönöm a kérdését, minden jót kívánok”,

majd lecsapta a telefont.

Az Új Színház társulatából többen megerősítették a hvg.hu-nak, hogy

az egyik vezető színészt érte a vád,

aki az intézmény egyik nem művész alkalmazottját zaklathatta.

A lap szerint ezek után mindössze történt, hogy Dörner megkérte a két felet, a továbbiakban ne dolgozzanak együtt.

Az elmúlt napok botrányai miatt azonban az Újszínház is vizsgálatra kényszerült. Mint hétfői közleményükben tudatták: a teátrum etikai bizottsága vizsgálatot indított a sajtóban megjelent, az intézményt érintő zaklatási vádakkal összefüggésben.

Hozzátették ugyanakkor:

„A fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk. Hivatalos bejelentés színházunkhoz sem akkor, sem azóta nem érkezett. A sajtóban megjelent cikkek valóságtartalmát vitatjuk és visszautasítjuk.”

Valódi Hírek