Megvan a döntés: Ő lesz az ellenzék közös polgármester-jelöltje Győrben

Őt indítják Borkai Zsolt megüresedett helyére.

Január 26-ára írták ki az időközi polgármester-választást Győrben, miután Borkai Zsolt belebukott a személye körül kialakult magánéleti és korrupciós botrányba.

A helyi választási bizottság döntése értelmében polgármesterjelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-áig lehet, a kampányidőszak pedig december 7-től január 26-áig tart.

Miután az ellenzék októberi közös jelöltje, Glázer Tímea bejelentette, hogy nem indul újra a tisztségért, az ellenzéki pártoknak új konszenzusos jelöltet kellett találniuk.

Nemes Balázs, a Momentum szóvivője hétfőn, a Klubrádióban közölte: megszületett az egyezség az ellenzéki oldalon a közös polgármester-jelölt személyéről, azonban a nevet csak szerdán akarják bejelenteni.

A Nyugati Fény több, egymástól független forrásból megtudta: a jelölt nem más, mint

Pollreisz Balázs,

az MSZP győri szervezetének elnöke.

Pollreisz Balázs

Pollreisz Balázs már az őszi kampányban is exponálta magát: az október 12-i nagy ellenzéki tüntetésnek ő volt az egyik szónoka.

Amikor pedig a négy jobbikos képviselő elárulta az ellenzéket, azt nyilatkozta a sajtónak:

„Úgy tűnik, Borkai Zsolt a lányok mellett fiúkat is vett magának”

.

Pollreisz Balázs 40 éves, nős, két gyermek édesapja.

Több mint 10 évig vezette Győrben a Gyárvárosi Közösségi Házat. 2014-től önkormányzati képviselő, 2018-től az MSZP győri szervezetének elnöke, aktív tagja a helyi közéletnek.

Valódi Hírek