Váratlanul leesett 5 centi hó, 140-180 percet késnek a vonatok (+fotó)

Erre senki nem számított decemberben!

Váratlan időjárási jelenség, úgynevezett havazás zavarta meg az egyébként mindig megbízható Magyar Államvasutak működését december 2-án, hétfőn.

Olvasóink és a MÁV tájékoztatása szerint is komoly fennakadások tapasztalhatóak országszerte: két órát is meghaladó késések, járatkimaradások, illetve a tájékoztatás hiánya jellemzi a vasúti közlekedést a mai napon.

A MÁV honlapja szerint az időjárás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, ezért vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati Pályaudvar előtt.

Hétfő reggeli helyzet a Nyugati Pályaudvaron / fotó: MÁV Napló Facebook

fotó: 444.hu

Továbbá:

  • A Budapest–Vác–Szob, a Budapest-Lajosmizse és Budapest–Cegléd–Debrecen–Záhony vonalon vonalon 30-60, esetenként 60-80 perccel hosszabbodott meg a vonatok menetideje.
  • A Budapest–Veresegyház–Vác vonalon 160-180 perces a késés a délelőtti órákban.
  • A Nyugati pályaudvaron és Fótnál a havazás miatt nehézkes a váltóberendezések kezelése, vonattorlódások, várakozások alakulnak ki. Korábban 120-140 perces késésekről írt a MÁV, most csak annyit tudni, hogy a fóti állomáson akadozik a vonatok fogadása és indítása.
  • A Szegedről Budapest-Nyugati pályaudvarra 10:45-kor induló Tömörkény InterCity a mai napon nem közlekedik.
  • Időjárási ok miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, illetve a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • A Budapest-Pécel közötti vonalszakaszon 20-30 perccel meghosszabbodik a menetidő, váltóállítási nehézségek miatt. Ugyanakkor a közúton Pécel és Isaszeg, Gödöllő és Máriabesnyő települések között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat.
  • Az M3 autópályán, és a 3-as számú főúton az időjárás miatt a pótlóbuszok, köztük a Budapest-Hatvan közötti InterCity pótlóbuszok menetideje jelentősen megnőtt.
  • A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon 30-40 perces késések vannak.

(via MÁV Inform / Index)

Valódi Hírek