Az Európai Parlament kihirdette a klímavészhelyzetet, a DK petíciót indít, hogy Orbán is tegye ezt

Komolyan kell végre venni a klímafenyegetést.

Az Európai Parlamentben az európai többség – a DK EP-képviselőinek szavazataival együtt – ma megszavazta a klímavészhelyzet európai kihirdetését – adja hírül az ellenzéki párt.

Mint írják:

„ideje volt, hogy az ügyben Európa is lépjen, hiszen a klímakatasztrófa egy olyan globális probléma, amire csak globális megoldás létezik. Ez önmagában azonban nem elég.

A környezetünkért, kontinensünkért és bolygónkért nem csak az Európai Unió felel, hanem külön-külön az EU tagállamai is; ha nem veszi ki mindenki a részét a közös munkából, akkor az európai népek együttesen fognak elbukni a klímaváltozás elleni harcban.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői petíciót indítanak azért, hogy az Európai Parlament mintájára Orbán Viktor is hirdesse ki Magyarországon a klímavészhelyzetet!

Ismét meg fogjuk mutatni, hogy Magyarország nem egyenlő az Orbán-rendszerrel, a magyarok igenis hajlandóak tenni a környezetükért.

Politikai oldaltól és pártállástól függetlenül várjuk a kezdeményezéshez mindenki csatlakozását, akinek fontos, hogy milyen Földet hagyunk az utánunk következő generációkra!”

– zárul a DK közleménye.

A petíciót >>ITT TUDOD<< aláírni.

Kapcsolódó cikkünk:

Kimondta az ENSZ-jelentés: Lényegében elbuktuk a klímaváltozás elleni harcot

.

Valódi Hírek