Dobrev Klárát ócsárolta Varga Judit „igazságügyi miniszter”, nagyon rossz ötlet volt

Csúnyán megrázta a pofonfát a fideszes politikus.

Most először kapott Emmy-díjat magyar színésznő: Gera Marinát a málenkij robotról szóló Örök tél című film női főszerepéért díjazták New Yorkban.

A film az ötvenes évek Magyarországán játszódik, de a magyar főszereplő sikerének híre valami oknál fogva arra késztette Varga Judit „igazságügyi minisztert”, hogy annak apropóján Dobrev Klárába rúgjon egyet.

A fideszes politikus a Twitteren a kommunista rezsim örökösének nevezte a DK EP-képviselőjét, és azt tanácsolta Dobrev Klárának, hogy nézze meg filmet, amely bemutatja a korszak brutalitását.

Azt is hozzátette: „egy tisztességes ember sem fogadhat el leckéztetést” Dobrevtől.

.

Ekkor jött azonban a váratlan csavar: Hadházy Ákos független képviselő szerdán a Facebook-oldalán mutatott be dokumentumokat arról, hogy a bőszen kommunistázó Varga Judit családjának is jócskán volt köze a kommunista rezsimhez.

A dokumentumok szerint Varga édesapja nem pusztán szállodaigazgató volt a Kádár-korszakban Miskolcon, hanem szigorúan titkos tisztként is szolgálta a kommunista rendszert.

Az Emlékpont adatbázisa szerint Varga László 1978-tól alhadnagy, majd hadnagy volt a Borsod megyei rendőrség III/2-es osztályának alkalmazásában.

.

Varga Judit egyébként a Pesti Srácoknak adott júniusi interjúban elismerte, hogy az SZT-tiszti megbízásra vonatkozó információk valósak, ugyanakkor hozzátette: szerinte a III/2-es apja „nem ártott senkinek”.

Így fogalmazott:

„Vendéglátó ipari végzettségű édesapám, még mielőtt megszülettem volna, szakmai karrierjének egy újabb állomásaként szállodavezetői állást kapott a miskolci Avas Szállóban.

Tőle tudom, hogy őt is meglepte, amikor pár hónappal később felszólították, hogy a munka része a titkosszolgálatokkal való együttműködés.

Kémelhárító, SZT-tiszti III/2-es besorolást kapott, ez annak idején a hódmezővásárhelyi Emlékpont nyilvános listáján is látható volt.

A miskolci médiában 2011-ben ez az ügy nagy nyilvánosságot kapott, a családban és a környezetünkben mi akkor megbeszéltük a dolgot.

Édesapám elmondta, hogy amikor rádöbbent, miről szól ez és miért is kapott vezetői megbízást, 1983-ban nemet mondott a szolgálatoknak és a sokak által vágyott szállodavezetői pozíciójából is távozott.”

Varga szerint az ellenzék nem tud vitatkozni az érveivel, ezért a családját támadják.

Hadházy Ákos teljes posztját itt találod:

Varga Judit miniszternek egy Emmy-díjról az jut eszébe – egyébként jogosan –, hogy a kommunista rendszer örökösei is…

Közzétette: Hadházy Ákos – 2019. november 27., szerda

.

Valódi Hírek