Schobert Norbi elmagyarázta, hogy nem a gazdagok miatt sok a szegény ember (+videó)

Nem lennénk most Matolcsy helyében.

A 24.hu szúrta ki, hogy Schobert Norbert fitneszmilliárdos a 14 éves fia társaságában egy élő Facebook-videóban adott súlyos világmagyarázatot a szegénység és a gazdagság témakörében.

„Azt látom, hogy alapvetően van egy utálat. Szegény ember-gazdag ember. Utáljuk a gazdag embert, mert szegények vagyunk. Irigyeljük is, de közben azt mondjuk, hogy nem irigyeljük, mert a pénz nem boldogít. Dehogynem boldogít! Helyesbítenék, önmagában nem boldogít”

– mondta, majd rátért a közgazdasági Nobel-díjra esélyes megfejtésére:

„Valahonnan a középkorból vagy a kommunizmusból vannak azok az elvek, hogy azt gondolják az emberek, hogy a pénz az olyan, mint a krumpli.

Tehát hogy van egy nagy tál és a gazdagok ebből nagyon sokat kivesznek és nagyon kevés marad a szegényeknek. Ezért nehéz a szegények sorsa, mert a gazdagok nagyon sokat elvesznek a szegényektől, de ez nem igaz.

A pénzből bármennyi rendelkezésre áll, korlátlan. Ez egy energia.”

Elmagyarázta azt is, hogyan lehet bárkiből gazdag ember:

„Ha körülötted minél több gazdag ember kezd élni, az egy óriási esély arra, hogy te magad is gazdag legyél. Egyszerűen azért, mert ha minél több szegény ember vesz körül, az egész környezet szegény, akkor sokkal kisebb az az esély, ahonnan pénzt tudunk keresni.

Vegyünk egy példát: mondjuk ablakot pucolunk. Ha körülöttünk sok gazdag ember van, akkor sok helyre hívnak ablakot pucolni, drágábban tudok ott ablakot pucolni és értelemszerűen egy idő után, ha van eszem és hitem és tervem, akkor már én szervezem az ablakpucolást. Egy idő után rengeteg pénzed lesz és így lesz eggyel több gazdag ember.”

A teljes videót itt találod:


.

(via 24.hu)

Valódi Hírek