Várhelyi Olivér bukása miatt csúszik az új Európai Bizottság megalakulása

Nemzetközi „tekintélyünk”.

Beszámoltunk róla, hogy csütörtöki uniós meghallgatása után leszavazták Várhelyi Olivér magyar biztosjelöltet a szakbizottságban.

Sajtóbeszámolók szerint az lehetett a probléma, hogy Várhelyinek ugyanazokat a kérdéseket kellett neki újra és újra feltenni, mert nem válaszolt rájuk.

Az egyik ilyen az volt, hogy a képviselők garanciákat kértek, hogy Orbán Viktortól függetlenül fog működni biztosként, amire Várhelyi csak azt ismételgette, hogy a munkájába senki sem szólhat bele, és számára az uniós irányvonal az uralkodó.

A tegnapi fiaskó egy fontos vetületére hívja fel a figyelmet pénteki posztjában Dr. Molnár Csaba, a magyar ellenzék brüsszeli delegációvezetője.

Molnár azt írja:

„Várhelyi bukása miatt csúszik az új Európai Bizottság megalakulása.

Tegnapra a román és a francia biztosjelölt is átment az Európai Parlamenti meghallgatáson, így az összes tagállamból egyedül Orbán jelöltje nem kapta meg a szükséges támogatást.

Jól mutatja ez Orbán európai tekintélyét és befolyását. Utolsó lett megint a 28 tagállamból.

Ha Várhelyi átmegy a pótvizsgán, annak csak egy oka lehet: mindenki megelégelte a csúszást, végre fel kell állítani az új Európai Bizottságot, már így is jelentősen túl vagyunk a hivatalos határidőn.

Márpedig a szabály szerint minden tagállamból kötelező biztosnak lennie, vagyis magyar biztos nélkül nem állhat fel az új testület.”

Várhelyi bukása miatt csúszik az új Európai Bizottság megalakulása. Tegnapra a román és a francia biztosjelölt is átment…

Közzétette: Dr. Molnár Csaba – 2019. november 15., péntek

.

Valódi Hírek