Horn Gyula fia keményen visszaüzent az édesapját mocskoló Kövér Lászlónak

Nem maradt annyiban a fideszes házelnök gyalázkodása.

Beszámoltunk róla, hogy kis híján agyérgörcsöt kapott Kövér László a Kossuth Rádió tegnap reggeli, Vasárnapi újság című műsorában.

A fideszes házelnök a “közszolgálati” rádióban Horn Gyulára utalva kijelentette:

nincs annál nagyobb bűne a rendszerváltozásnak, mint hogy négy évvel az első szabad választás után éppen

“egy fegyverrel a saját népe ellen harcoló hazaárulót”

jelölt az MSZP a miniszterelnöki székbe.

Kövér kifejtette azt is: Horn Gyulát “egy grál lovagnak, egy nemzeti hérosznak” tartja Gyurcsány Ferenchez képest, akit “egy pitiáner, senkiházi nemzetárulónak” titulált, a közszolgálati rádió nagyobb dicsőségére.

Gyurcsány tegnapi reakcióját már szemléztük, azt >>ITT TALÁLOD<<.

Most megszólalt az ügyben Horn Gyula fia, dr. Horn Gyula is.

A néhai miniszterelnök fia az Indexnek reagált a Kövér által elmondottakra. Szerinte a választási kudarc a házelnök úr fejébe szállt, s ennek lehet betudható, hogy

“különösen ízléstelen módon a berlini fal leomlásának 30. évfordulójának környékére időzítette Édesapám ‘hazaárulónak’ bélyegzését”.

Horn fia szerint köztudomású, hogy az apja kulcsszerepet játszott a keletnémet menekültek kiengedésében, ami elindította azt a történelmi eseménysort, amelynek végpontját most ünnepeljük.

Azt is hozzátette, szerencsésebb tájakon az éppen kormányon levők elismeri az ellentétes politikai oldal történelmi érdemeit is. Nálunk sajnos ehelyett a lejáratás és a történelem átírása dívik.

Ifjabb Horn felemlegette Kövér múltját is: szerinte a házelnöknek önmagával is el kell számolnia, hogy

“mennyire szilárd vajon az – az egykori lelkes KISZ-titkári és MSZMP-tagságra épülő – erkölcsi talapzat, ahonnan ő az ítéleteit hirdeti”.

(Index nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

Gyurcsány elegánsan reagált Kövér László legújabb epehányására

.