Keményen beolvasott a Brüsszelben hazudozó Varga Juditnak egy holland képviselőnő

Látványosan nem veszik be az ostoba fideszes szöveget Nyugaton.

Miközben az Európai Unió miniszterei zárt ülésen vitáznak a magyarországi jogállamiságról, a politikusok közösségi oldalain is forrnak az indulatok a hetes cikkely ügyében.

Varga Judit igazságügyi miniszter délelőtt azt állította a Twitterén, hogy

„Magyarországot a tömeges bevándorlás elutasítása miatt állítják pellengérre. A tények a mi oldalunkon állnak. Megvédjük Magyarországot!”

A nyilvánvaló hazugságon nagyon felhúzta magát Sophie in’t Veld holland liberális EP-képviselő, aki a Twitterén osztotta ki Vargát:

„Nem a tömeges bevándorlás ellenzése miatt állítják önöket „pellengérre”, hanem az emberi jogok megsértése, a jogállamiság leépítése és az uniós jog megsértése miatt. Ne játssza a mártírt!”

.
A témában Dobrev Klára az Euronewsnak úgy nyilatkozott, hogy sokba kerülhet Magyarországnak a most folytatott politikája.

„A 2021-től érvényes új költségvetési szabályok szerint a jogállamiság és a demokrácia az európai pénzek kifizetésének alapfeltétele . Ha Orbán Viktor nem változtat a politikáján, akkor felfüggeszthetik ezeket a kifizetéseket”

– fogalmazott Dobrev Klára.

Közben Molnár Csaba, a magyar ellenzék brüsszeli delegációvezetője is megszólalt.

A DK-s politikus azt írja:

„A mai napon az Európai Tanácsban is a szőnyeg szélére állították az Orbán-kormány képviselőit. Minden okuk megvolt rá.

A Fidesz-kormány az utóbbi években szisztematikusan lebontotta az ország demokratikus intézményeit, lábbal tiporta a magyar polgárok jogait, és az uniós jogszabályokat is.

Az Európai Tanács tagjai és az európai polgárok azt is pontosan tudják, hogy az Orbán-rendszer az EU legkorruptabb államát hozta létre Magyarországon, ahol a politikai vezetők a saját zsebükre dolgoznak, naponta lopva meg polgáraikat, hogy az Orbán-család és vazallusaik tovább gazdagodjanak.

Az Európai Parlament által indított eljárást Orbán minden reménye ellenére az Európai Tanács sem állította meg, az eljárás tovább folytatódik. A pávatáncnak vége, a kormánynak most felelnie kell a tetteiért.

Bármit hazudik a kormánypropaganda, Varga Judit igazságügyminiszter nem Magyarországot, hanem a korrupt Orbán-rendszert jött védeni Brüsszelbe, Magyarország polgáraival szemben.

A DK képviselői az Európai Parlamentben továbbra is azért dolgoznak, hogy az Orbán-rezsim aljas machinációi lelepleződjenek, hogy Magyarország újra szabad és demokratikus európai ország legyen.”

(Euronews / dkp.hu nyomán)

Valódi Hírek