Videóban pakolt ki a mocskos fideszes korrupcióról Gyula volt alpolgármestere

Nem tudta elnémítani a maffia.

Galbács Mihály, Gyula egykori alpolgármestere, korábbi fideszes politikus írt egy húszoldalas dolgozatot arról, hogy a helyi városvezetéssel összenőtt egy üzleti kör.

Szerinte volt egy év az elmúlt öt és félben, amikor a város által kiírt közbeszerzések 93 százalékát olyan cég nyerte el, aminek a tulajdonosa

2010 óta össze van nőve a helyi fideszes városvezetéssel.

A slusszpoén, hogy Galbács ezt a levelet nem a nagyközönségnek szánta, hanem Orbán Viktornak, illetve Kövér Lászlónak, aztán végül sokszorosította valaki és rengeteg helyre eljuttatta, az Indexnél is landolt egy példány, ők pedig feldolgozták.

Galbács Mihály korábban befolyásos fideszes figurának számított helyben, évekig ő volt a gazdasági alpolgármester.

Aztán tavaly tavasszal az összes pozíciójából kiszorították, miután nyílt konfliktusba keveredett a helyi vezetéssel.

Nem állt meg itt a botrány: amikor megjelent a nyilvánosság előtt Galbács levele, Görgényi Ernő, Gyula polgármestere kapásból bejelentette, hogy

feljelentést tesz a volt párttársa ellen.

Az ex-alpolgármester azonban nem állt le, most a Partizán készített vele egy videót, ahol újabb részleteket árult el az elmúlt évek korrupciójáról.

Galbács elmondta, hogy 1998 óta dolgozott a városházán fideszes képviselőként, főként gazdasági kérdések tartoztak hozzá. Szerint egészen 2010-ig nyitott párbeszéd volt a gyulaiak között: „volt kontroll a város részéről is”.

2010 után viszont, szerinte tudatosan úgy épült a rendszer, hogy a város nem tud beleszólni, ki mit mennyiért csinál. A testületnek pedig egyetlen dolga, ha a kivitelező kér valami plusz 100 milliót, egy dolga van,

megnyomni a gombot, és kiutalni a 100 milliót.

“Azt hívják meg a pályázatra, akit megmondanak, és annyiért csinálja meg, amennyiért ő gondolja.”

Azt is hozzátette:

“Nem biztos, hogy jó egy képzett képviselő egy testületbe, mert még kérdései lehetnek. Olyan képviselők kellenek, akik nem beszélnek, csak megnyomják a gombot, és kész.”

És a tanulságos videó, amit igencsak érdemes megnézni: