Őrület: MSZP-s politikustól kapott állandó parlamenti belépőt Sarka Kata valtonos, fideszes férje (+fotó)

11 évig (!) tudott bejárni vele a Parlamentbe a titokzatos milliárdos férfi.

2007 és 2018 között, 11 éven keresztül állandó parlamenti belépővel járhatott az Országházba, valamint a Képviselői Irodaházba Bessenyei István.

A milliárdos férfi a Valton-Sec Kft. résztulajdonosa, Sarka Kata férje.

Sarka Kata és férje, a valtonos Bessenyei István

Az állandó belépésre jogosító szakértői kártyát az Index birtokába jutott dokumentumok alapján 2007. január 29-én állították ki, és egészen 2018. május 31-ig érvényes volt. A belépőkártyát az MSZP-s Mesterházy Attilától kapta.

Az egyelőre nem derült ki, hogy Bessenyei hányszor és miért élt a kártya adta lehetőségekkel.

Az MSZP sajtóosztálya azt írta az Indexnek:

„Az országgyűlési képviselők lehetősége, hogy legfeljebb két fő részére állandó parlamenti belépőkártyát igényeljenek, a frakció vezetésének ezzel kapcsolatban semmilyen vizsgálat, ellenőrzés nem feladata.”

Mesterházy Attila megerősítette a lap információját, ám azt állította: Bessenyei Istvánnal semmilyen hivatalos kapcsolata nem volt, ám „mint a parlamenti képviselők mindegyikének, neki is lehetősége nyílt két állandó parlamenti belépőt igényelni vendégeinek”.

Mesterházy azt állítja: nem emlékszik pontosan a konkrét belépőigénylésre, és arra sem, hogy ki kezdeményezte azt; esetleg Bessenyei kérte tőle, vagy ő ajánlotta fel.

Mesterházy és a valtonos Bessenyei István egyébként évekig baráti kapcsolatban voltak – írta egy korábbi cikkében az Index.

(via)

Valódi Hírek