Bréking: Kocsis Máté megfenyegette a Demokratikus Koalíciót a parlamenti tisztségeik elvételével

Dühbe gurult, hogy Dobrevék nem szavazták meg a brüsszeli fideszes jelölteket.

Beszámoltunk róla, hogy tegnap sem a DK-s, sem a momentumos képviselők nem szavazták meg a Fidesz jelöltjeit az Európai Parlament különböző bizottságaiba, emiatt a Fidesz 5 jelöltje közül hárommal kapcsolatban el is kellett halasztani a szavazást.

Kocsis Máté, a Fidesz-frakció vezetője csütörtökön este mindezek miatt levelet írt a legerősebb ellenzéki párt politikusának, a DK-s Molnár Csabának.

Kocsis úgy fogalmaz:

„Önök szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító.

Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen. Ismét bebizonyosodott, Önök számára a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek. A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be.”

Ezután következik a levélnek az a része, amely alig burkolt fenyegetésként is értelmezhető:

„Mindeközben a Demokratikus Koalíció veszélyes vizekre evezett, hiszen ha elfogadottá válik, hogy a politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk.

A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tudok majd azon képviselői javaslatokkal szemben érvelni, melyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót.

Ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot.”

A teljes levelet >>itt<< találod.

FRISSÍTÉS: Kocsis Máté természetesen hazudott az „érvelésében”, amikor azt állította, hogy nem volt még rá példa, hogy a kormány és az ellenzék ne szavazza meg egymás jelöltjeit. Itt a cáfolat:

Hatalmas hazugságra hivatkozva fenyegette az ellenzéket Kocsis Máté – Itt a cáfolat! (+fotó)

.

Valódi Hírek