Hatalmas hazugságra hivatkozva fenyegette az ellenzéket Kocsis Máté – Itt a cáfolat! (+fotó)

Azt állította, nem volt még rá példa, hogy az ellenzék ne szavazza meg a kormány jelöltjeit. Nem kellett sokat kutatni a cáfolatért.

Beszámoltunk róla, hogy Kocsis Máté csütörtökön a parlamenti bizottsági tisztségeinek elvételével fenyegette meg a Demokratikus Koalíciót.

Mindezt azon felbuzdulva, hogy a DK, a Momentum és az MSZP képviselői tegnap nem szavazták meg az Európai Parlament különböző bizottságaiba delegált fideszes alelnököket.

Kocsis érvelésében azt állította: „Nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát arra, hogy (…) a parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna.”

Nos, nem kell sokat kutakodni a közelmúltban, hogy megtaláljuk Kocsis Máté hazugságának cáfolatát.

A Fidesz.hu archívuma is őrzi például a párt 2009-es közleményét, amelynek címe:

A Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportja nem támogatja Andor László biztosi jelölését

A közleményben kifejtik:

„A jelölésének hátterében nyilvánvalóan nem rátermettsége, hanem Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz fűződő személyi kapcsolatai voltak mérvadóak.

Elfogadhatatlan, hogy polgárok támogatását elvesztett kormány bukott miniszterelnökének politikai bizalmasa még öt évig Magyarország uniós biztosa legyen. Jelölésével a magyar polgárok ismételt elárulása történt.

Le is fényképeztük arra az esetre, ha „véletlenül” eltűnne a Fidesz honlapjáról:

Kocsis Máté tehát felköpött és aláállt.

Ugyanúgy ők sem szavazták meg a baloldal jelöltjeit az Európai Parlamentben, az egyetlen különbség csak az, hogy míg a Fidesz által meg nem szavazott Andor László egy szaktekintély, addig például Deutsch Tamás „érdemeit” nem feltétlenül a politikában kell keresni…

Valódi Hírek