Hoppá: A DK kezdeményezésére a szocdem frakció sem szavazza meg a fideszes bizottsági vezetőket

Egyre forróbb a talaj Orbánék lába alatt Brüsszelben.

Az Európai Parlament baloldali-demokrata frakciója (S&D) szerdán reggel tartott ülésén a Demokratikus Koalíció képviselőinek javaslatára úgy döntött, hogy nem szavazza meg a Fidesz által jelölt politikusokat a Parlament szakbizottságainak vezető tisztségeire.

Indoklásában Dr. Molnár Csaba elmondta: az európai politika irányításában nem vehetnek részt a közös Európa ellenségei, az európai integráció rombolói.

A szakbizottsági vezető tisztségekről ma délután hoznak döntést a Bizottságok.

Tegnap a liberális frakció (Renew Europe) közölte, hogy szintén nem hajlandók fideszes vezetőket szavazni a bizottságokba.

Frissítés! A DK hivatalosan is tájékoztatta Orbán Viktort arról, hogy az EP baloldali-demokrata frakciója nem szavazza meg a Fideszes jelölteket a parlamenti bizottságok vezető posztjaira.

A döntésről és annak okairól Molnár Csaba, a DK EP-delegációjának vezetője az alábbi levélben tájékoztatta a Fidesz elnökét:

„Elnök Úr!

Ezúton tájékoztatom Önt, hogy a Demokratikus Koalíció képviselőinek kezdeményezésére az Európai Parlament Szociáldemokrata Képviselőcsoportja döntést hozott arról, hogy nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az Európai Parlament szakbizottsági tisztségeire.

A döntés oka egyszerű: a Fidesz szélsőjobboldali, Európa-ellenes párt és jelöltjeit ennek megfelelően kezeljük. Európai polgárként és magyar hazafiként is ez a kötelességünk, ezt vállaltuk a magyar emberek felé.

A Fidesz EP-képviselői nem Magyarországot, hanem csak Önt és az Ön hatalmi érdekeit szolgálják, ezért is alkalmatlanok az Európai Parlament szakbizottságaiban való vezető tisztségekre.”

Valódi Hírek