A Momentum közölte: Egyetlen fideszes tagot sem hajlandók megszavazni az uniós bizottságokba

Bekeményítettek az ellenzéki nők.

Dobrev Kláráék nagy vihart kavart döntése után (t.i. nem szavazták meg a fideszes Járóka Lívia EP-alelnöki posztját) kedden este a Momentum is azt közölte: frakciójukkal együtt egyetlen európai uniós bizottságba sem fogják megszavazni a Fidesz, valamint a lengyel szélsőjobboldali PiS párt jelöltjeit.

A Momentum frakciója, a liberális Renew Europe keddi ülésén egyhangúlag döntöttek így a frakció tagjai.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője elmondta:

“Örülünk, hogy egy olyan frakcióhoz tartozunk, amely értékalapon politizál – nem adhatjuk ugyanis ahhoz a nevünket, hogy Európa-ellenes képviselők fontos uniós bizottságokat elnököljenek.

Ez nem csak magyar kérdés, ez egy európai kérdés.

Nem vagyunk hajlandóak megszavazni fontos pozícióba olyan pártoknak a képviselőit, akik épp olyan rendszereket működtetnek Magyarországon és Lengyelországon, amilyen rendszerek ellen a Momentum létrejött.”

Donáth Anna kifejtette: ez nem jelenti azt, hogy ne szavaznák meg más, a Néppárt által jelölt tisztességes konzervatív politikusokat. Nem a konzervatívok, hanem az Európa-ellenesek azok, akik elfogadhatatlanok számukra.

Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta:

„A Momentum az olyan rendszerek ellen jött létre, mint amilyet Magyarországon a Fidesz, vagy Lengyelországban a PiS működtet.

Elárulnánk minden választónkat, ha bármilyen szokásjog alapján fontos pozícióhoz juttatnánk a képviselőiket.

Mindent meg kell tennünk Európa ellenségei ellen. Ezért küldtek minket a választók az Európai Parlamentbe.”

– fogalmazott indoklásában Donáth Anna.

Valódi Hírek