Kiderült, mennyit szakítottak a Fidesz-kegyelt sztárok a választás évében

Bejött nekik az élet.

A napi.hu a tavalyi cégbeszámolók szerint vizsgálta a Nagy Feró, Kovács Ákos és Mága Zoltán vállalkozásainak az adatait.

Igen jó évet zárt a Nagyferó Produkció Kft., ami nem túl meglepő módon Nagy Feró cége, a cégbeszámoló szerint a nettó árbevételét az előző évi duplájára, 133 millió forintra növelte, az adózott eredményét pedig 279 ezer forintról 25 millió forintra.

Feró kispályás Ákoshoz képest, aki rekordévet zárt tavaly a Fehér Sólyom Kiadói és Kereskedelmi Bt.-jével: 562 millió forint nettó árbevétel mellett 240 millió forint adózott eredményt ért el. A cikk szerint tavaly forgalmas éve volt Ákosnak, jubileumi turné, fesztiválok stb, ami megdobta a bevételt alaposan.

A 240 milliós nyereséget az eredménytartalékba helyezték, ezzel

a társaság saját tőkéje 996 millió forintra nőtt.

A legnagyobb játékos Mága Zoltán, aki a napi.hu szerint a koncertjeit szervező cégen és az általa alapított zenekart működtető egyesületen százmilliók folynak át, de

közhasznú szervezetként adót nem fizetnek.

2013 novemberében alapította a Primarius Production International Kft.-t, amelynek ő volt az ügyvezető-tulajdonosa négy évig, majd a cég neve Talentum Művészeti Kft.-re, két hónappal később Talentum Művészeti Nonprofit Kft.-re változott, a cégvezető-tulajdonos pedig Zsoldos Béla zeneszerző lett.

A társaság nettó árbevétele 2018-ban 337 millió forint volt, az egyéb bevétele 435 millió forint volt mindemellett . A tavalyi évet 324 millió forint nyereséggel zárta, az összeg az eredménytartalékba került és mivel nonprofit a szervezet, adót nem fizetett.

Valódi Hírek