Végjáték az MSZP-ben: Szanyi Tibor kegyetlen hosszúságú levélben rongyolt neki Ujhelyinek és Tóth Bertalannak

Megeszik egymást.

Az MSZP számára történelmi kudarccal, 6 százalékos eredménnyel végződő májusi választások felgyorsították a végjátékot a régóta agonizáló szocialista pártban.

Az atv.hu hétfőn közölte Szanyi Tibor legújabb levelét, amelyben az MSZP politikusa immár frontálisan nekimegy Tóth Bertalan pártelnöknek és Ujhelyi István kampányfőnöknek, nem is ok nélkül.

Szanyi eredeti levele Fidel Castro-i hosszúságú, akinek nincs jobb dolga pünkösd hétfőn, megtalálja az egészet >>itt<<, mi most csak a lényeget gyűjtöttük ki belőle:

  • „Hadd ne részletezzem, mennyire hidegen hagyta az embereket, hogy a 2018-ban kötött MSZP-Párbeszéd szövetség közös listáját valamiféle innovációként akartuk forgalmazni” – fakadt ki Szanyi, hozzátéve: mindezt tetézte Láng Balázs bukott kommunikációs igazgató (saját szavai szerint) “nünükéje”, a HU EU kék szívecske.
  • Szintén katasztrofális volt Szanyi Tibor szerint a februári EP-listaállítás. A lista élére Tóth Bertalan került, a második pedig Ujhelyi István lett, „holott a 2018. december 14-én lezárult hivatalos jelölési folyamat eredménye eléggé világos volt, a legtöbb jelölést kapottak sorrendje: Szanyi, Gurmai, Ujhelyi”
  • Tóth Bertalan „bődületes felelősséget vállalt fel azzal, hogy egy általa erővel kettéosztott párttal vág neki a választásoknak, hiszen ha az MSZP-t nem volt képes 8-9 hónap alatt integrálni, akkor a szavazóbázisunk egy táborba terelése aligha fog sikerülni”.
  • A szervezetlen MSZP-kampánnyal Szanyi szembeállította a DK „irigylésre méltó” országjárását, ahol a kampánybusz „a listavezetővel (!) és utazó közönséggel járt, s ebbe simán belefért az utolsó napon az összes megyét átfogó sprint”.
  • Szanyi „kommunikációs atombombának” nevezte Bangóné Borbély Ildikó patkányozását, aki súlyos hibának tartja, „Kínából (!) egy hét távollét után (!) éppen hazaérkező listavezetőnk, illetve kampányfőnökünk erre még rá is szórt néhány lapáttal a “patkánykormány” fogalmának bevetésével, amit egy nap után – zavaros magyarázkodás közepette – vissza is vontak”.
  • Szanyinak lesújtó a véleménye Ujhelyi István kampányfőnöki teljesítményéről is. „Valószínűleg másként alakult volna sok minden, ha a kampányfőnökünk koncentráltan a pártunk műveleteit irányította volna, minthogy ehelyett egyféle vezéraktivistaként lényegében a saját egójával és PR-jával foglalkozott”.
  • „Leginkább azt sajnálom, hogy a pártunkkal történt gyalázatot benyeltük. A következmény nélküliség és a bénult reakcióképtelenség ugyanis minden választópolgár tudatalattijában azt rögzíti, hogy ha ránk szavaz, vele se fog történni semmi jó, s ebben sajnos akár igaza is lehet.” – fogalmaz Szanyi.

A teljes levelet az atv.hu-n találod.

Valódi Hírek