A kormány a Természettudományi Múzeumot is lenyomja, mehetnek Budapestről

Kósaföldön találtak nekik helyet.

Az MTA kutatóintézeteinek lenyúlásához hasonlóan, az érintettek teljes tiltakozása mellett nyúl hozzá a kormány Magyarország legnagyobb közgyűjteményéhez, a Természettudományi Múzeumhoz.

A kormány újabb parádés terve szerint Debrecenbe költöztetnék a fővárosból a Magyar Természettudományi Múzeumot (MTM). Erről megkérdezte a múzeum Közalkalmazotti Tanácsa a dolgozókat, ami azt hozta ki, hogy teljes az elutasítás ezzel kapcsolatban, ha mégis megtörténik a költözés, akkor

87 százalékuk nem fogja vállalni a munkát.

A hvg.hu cikke szerint a kormánynál ismerik a felmérés eredményét, de a szokásos empátiával és rugalmassággal állnak a problémához, úgy nyilatkozott a portálnak az egyik tisztségviselő, hogy

„semmi gond, akkor majd keresünk új muzeológusokat”.

Szakmai szempontból egyébként katasztrofális következményekkel lehet számolni, mert túlnyomó részben kezdő vagy gyűjtemény(rész)i ismeretek nélküli, tapasztalatlan kurátoroknak és preparátoroknak kellene átvenniük a jelenlegi feladatokat.

Értsd: Nem értenek hozzá.

Alapvetően a múzeum ingatlanairól szól az egész történet, Budapesten jelenleg három különböző ponton működő intézményt 2011-től a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kezdte kiszorítani a Ludovika épületéből, de hamarosan a növénytárnak helyt adó Könyves Kálmán körúti Tündérpalota nemrég felújított szecessziós épületéből is ki kell költöznie.

A költözéseket mindig úgy vészelték át eddig, hogy majd lesz egy szép nagy épület, az elvettek helyére. Arra persze senki sem számított, hogy Debrecenben.

Valódi Hírek