Az állásukat féltő óvónőkkel íratták alá a Kubatov-listát, majd szánalmas magyarázkodásba kezdtek a Fideszben

Azóta spammeli őket a Fidesz.

Önkormányzati fenntartású óvodákban gyűjtöttek Orbán Viktor bevándorlásellenes programját támogató aláírásokat Józsefvárosban – írja a hvg.hu.

A portál birtokába került hangfelvételekből kiderült, hogy nem önként és dalolva adták ki az adataikat a Kubatov-listára az óvónők, végig attól tartottak, hogy kirúgják őket, így inkább aláírták a papírokat. Talán ki se derült volna az egész, ha a Napraforgó Egyesített Óvoda 13 tagóvodájának egyikében nem okoz feszültséget a munkatársak körében, hogy a fideszes aláírásgyűjtéssel ilyen helyzetbe hozzák őket.

Már kapásból az törvénytelen volt, hogy óvodában folyt a politikai kampánytevékenység és adatgyűjtés, de a cikk szerint, az adatok gyűjtéséhez jogilag kötelező adatkezelési tájékoztató sem volt az ívek mellé csatolva.

A gyűjtés azóta célba ért: azóta

az aláírókat spammeli a Fidesz.

Az aláírásgyűjtő ívek a fideszes alpolgármestertől, Sántha Péternétől származhattak, a polgármester, Sára Botond csípőből lefolytatott egy vizsgálatot, ami után kijelentették, hogy

„Sántha az európai parlamenti választásokkal összefüggő aláírásgyűjtéssel kapcsolatban sem közvetlenül, sem közvetve semmilyen önkormányzati utasítást nem adott, semmilyen kérést nem fogalmazott meg az oktatási intézmények dolgozói felé, minden ezzel ellentétes állítás hamis”.

Sántha Péterné

A probléma ezzel persze csak az, hogy

már rég leadták az EP-választásra az aláírásokat, már nem azokat gyűjtik.

Válaszoltak a hvg.hu-nak is a kérdéseire, amiben eléggé összekeveredtek. Így például kiderült, hogy tényleg Sántha Péterné lehetett az óvodában köröző ívek forrása, mint írták, „több esetben tőle kértek támogatói aláírásgyűjtő íveket – köztük óvodai dolgozók is – azért, hogy akik egyetértenek a kormánypártok törekvéseivel, aláírhassák”.

Azt viszont elismerték, hogy az ívek megjelentek az óvodákban és Sánthának kellett volna figyelmeztetnie a gyűjtőket, hogy azt nem lehet az óvoda falai között. Ami meglepő, lett következménye az ügynek:

végleg megvonta a polgármester

az oktatásfelügyeletre vonatkozó feladatköröket az alpolgármestertől.

Valódi Hírek