Gyurcsány bejelentette, hogy a DK is csatlakozik a diákok holnapi tüntetéséhez a Kossuth téren (+videó)

A Demokratikus Koalíció támogatja a diákok nyelvvizsgatörvény ellen szervezett tüntetését, és a párt tagjai szolidaritásból részt vesznek a pénteki demonstráción – jelentette be Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az érettségizők több mint fele előtt bezárják az egyetemek kapuit azzal, hogy jövőre csak az jelentkezhet a felsőoktatásba, akinek van középfokú nyelvvizsgája.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a hivatalos adatok szerint tavaly a diákok 55 százaléka nem rendelkezett ilyennel. Ez a mai fiatalok elárulása, reményeik, esélyeik lábbal tiprása – jelentette ki.

Gyurcsány közölte: a közoktatásból legalább 450-500 nyelvtanár hiányzik, az állam nem képes biztosítani a nyelvvizsga megszerzésének feltételeit.

A nemzeti alaptanterv a B1 szintű nyelvtudást teszi kötelezővé, miközben a középfokú nyelvvizsga egy magasabb, B2 szintet képvisel – mutatott rá Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke elmondta: jelenleg túlnyomórészt a jobb módú családokból érkező vagy nagyvárosban élő diákoknak van nyelvvizsgája, annak megszerzése lehetőségétől a kistelepülésen élők és a szegényebbek el vannak zárva.

Gyurcsány farizeusnak tartja, hogy a kormány oktatási rendszere olyan tudást vár el a továbbtanuló diákoktól, amelyet nem ad meg nekik, pedig a kötelessége lenne.

Ezért a DK elnöke személyesen, és a párt több tagja is részt vesz a Független Diákparlament holnapi tüntetésén, amelyről itt írtunk bővebben.

Videó:

Sajtótájékoztatón mondom el, miért tartom jogosnak, hogy a diákok lázadnak az igazságtalan nyelvvizsga-törvény ellen. Kövesd élőben. Május 26-án pedig szavazzatok a legeurópaibb pártra, a Demokratikus Koalicióra! 🇭🇺🇪🇺#alegeurópaibbpárt #EurópaMARADUNK #EurópaiEgyesültÁllamok

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. április 25., csütörtök

.

 

Valódi Hírek