Beszéljünk komolyan: Hogyan akarja elzavarni Orbánt az ellenzék? (+NYF-videó)

9 perces videónkban mindenkinek feltettük a kínos kérdéseket.

Ahogy azt korábban részletesebben is kifejtettem: reálisan háromféle módon válthatnák le a Fideszt az ellenzéki pártok, ha a forradalmi ábrándokat leszámítjuk.

  • Az egyik út, hogy 2022-re felépül egy egységes párt(szövetség), amely a hátralévő időben több szavazót szerez, mint amennyi a Fidesznek van. Ez lehet egy már meglévő ellenzéki párt, vagy egy semmiből előbukkanó meglepetés-szereplő.
  • A másik lehetőség, hogy a meglévő ellenzéki pártok egy kormányképes koalíciót alkotnak, elfogadnak egy programot, amelyet a DK-tól a Jobbikig mindenki a magáénak érez, így ez a színes koalíció egy “rendes”, négyéves koalíciós kormányzásra áll össze.
  • A harmadik lehetőség szerint ugyanezek a pártok ideiglenes mandátummal veszik át a kormányzást, a dolguk “mindössze” annyi, hogy leváltják Polt Pétert, helyreállítják a jogállamot, tisztességes választási törvényt alkotnak, majd kiírnak egy új, demokratikus választást.

Megkérdeztem a mérhető ellenzéki pártokat, ők melyiket tartják célravezetőnek, és egyáltalán: nem lenne-e ideje kitalálni és felépíteni a nyerő stratégiát, hogy ne fussunk bele újra a 2014-es és 2018-as pofonba.

Nézd meg a videót, majd szavazz alatta a kérdésünkről!

Szavazz! Szerinted…

1. A hitelesség érdekében érdemes lenne már most eldönteniük a pártoknak, hogyan akarnak kormányt váltani 2022-ben, és ehhez igazítani az addigi politikájukat.

2. Ráérnek kitalálni az önkormányzati választás után, hiszen két év bőven elég a programalkotásra, alkudozásra és közös képviselők kiválasztására.

Ideje lenne tisztázni, hogyan akar kormányt váltani az ellenzék?

Igen, elvárom.
Ráérnek az önkormányzati választás után.
Created with Poll Maker


.

Valódi Hírek