„El fogjuk kergetni Orbánt és hazahívjuk a külföldre menekült százezreket!” – A DK megnyitotta az európai kampányát (+videók)

Erős kezdés.

Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Molnár Csaba, Rónai Sándor és Nagy Blanka indították el a DK kampányát vasárnap, a Budapesti Kongresszusi Központban.

A rendezvény moderátorai közölték: összegyűjt a szükséges számú aláírás, hogy a párt európai listát állíthasson, sőt a szükséges 20 ezer helyett 50 472 aláírást toltak be dobozokban a színpad közepére.

Nyitó beszédében Gyurcsány Ferenc azt mondta: mutassanak neki egy másik olyan pártot, akár kormánypártit, akár ellenzékit, amelyik nem cikcakkokban próbálta megközelíteni a jövőt.

A DK soha, egyetlen percig nem alkudott meg a Fidesszel,

sem politikai, sem üzleti ügyben – folytatta felsorolását. Nem kell taktikázni, nyugodtan lehet nemet nyomni az igazságtalan családvédelmi akciótervre, nem kell tartózkodni – utalt a többi párt magatartására a parlamenti szavazáson (cikkünk erről itt – a szerk).

Harmadik érvként leszögezte:

a DK a legeurópaibb magyar párt.

Az előttük álló feladatokról Goethét idézve Gyurcsány azt mondta: meg kell próbálni a lehetetlent, különben a lehetségest sem fogjuk elérni.

A küzdelem sikeres megvívásához semmi másuk nincs a hitükön és igazukon kívül, miközben egy olyan hatalommal állnak szemben, amelyik elfoglalta az országot – jelentette ki.

Kövesd élőben az EP-kampánynyitó beszédemet.Európa, MARADUNK!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. április 14., vasárnap

.

Dobrev Klára beszéde volt a legfontosabb a rendezvényen, mivel ő a DK EP-listavezetője.

Azt mondta: egy olyan Európáról álmodik, ahol mindenki jólétben él, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok. Egy olyan Európáról, amely képes megvédeni a polgárait a külső veszélyektől, de attól is, ha a saját kormányuk diktatúrát épít, mert

„Európa minket Orbán Viktortól is meg tud védeni”.

Ezt az álmot az Európai Egyesült Államok tudja megvalósítani – jelentette ki. Kifejtette: be kell vezetni

  • az európai minimálnyugdíjat,
  • az európai minimálbért,
  • az európai családi pótlékot
  • és a mindenkinek járó európai egészségügyi minimumellátást.

Ezeket a járandóságokat a multinacionális cégekre kivetett európai multiadóból lehetne finanszírozni.

Azt is leszögezte: nem hagyják, hogy Magyarország olyan ország legyen, ahonnan sok százezer ember elmegy.

El fogják kergetni Orbán Viktort és hazahívják a külföldre költözött százezreket.

Az elkövetkezendő években olyan kihívásokkal állunk majd szemben, amelyeket egyetlen egy ország sem képes egyedül megoldani – mondta, példaként említve a klímaváltozást, a technológiai forradalmat, a terrorizmust és a népvándorlást.

Nem a bezárkózó ország az erős és szuverén, hanem az, amelyik részesévé tud válni egy erős Európának. Ha ennek az akadálya Orbán Viktor, akkor ezt az akadályt távolítsuk el – fogalmazott Dobrev Klára.


.

Molnár Csaba, a DK európai képviselője, választási listájának második helyezettje arra hívta fel a figyelmet:

alig hat hetük van arra, hogy megmutassák, mit veszíthet Magyarország azzal, ha nem szegül szembe Orbán Európa-ellenes politikájával, amely több ponton is vesztésre áll a kontinensen.

Molnár is üzent Orbánnak, mint mondta,

Orbán belevaló srác! Mármint a cellába!

A DK ezzel szemben a győztesek oldalára akar kerülni azzal, hogy felsorakozik az európai egyesült államok terve mögé és igent mond Európára.

Rónai Sándor, a DK szóvivője és európai listájának 3. helyezettje arról beszélt: Orbán ellopja a jelenünket és tönkreteszi a jövőnket, és „az ország bármelyik szegletében ugyanazok a problémák: ugyanúgy szenvednek Orbán miatt, a menekülést tervezik”.

Rónai szerint az Európai Egyesült Államok létrehozása egy gazdagabb Magyarországot jelent, ahonnan a hozzá hasonló fiataloknak nem kell menekülniük a jobb élet reményében.


.

Az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált Nagy Blanka is felszólalt és arra kérte a hallgatóságot, minden esetben álljanak fel és mondják el, ha igazságtalanság éri őket. „Különben csak nekik adunk igazat”.

A Fidesz által meghurcolt diáklány teljes beszédét itt találod:

Nagy Blanka kemény üzenetet küldött a kormánynak a DK-színpadról (+videó)

.

Valódi Hírek