Ukrán álmagyarok hemzsegnek a keleti végeken, egy faluból eltűnt hirtelen több száz ember

Rengeteg a gyanús körülmény, a nyugdíjra is rámentek.

Háromszázzal csökkent hirtelen a szabolcsi Kispalád korábban duplájára nőtt lélekszáma – írja a Népszava.

A szabolcsi Kispaládon 2013-ban még 605-en laktak, 2017-re ez a szám több mint duplájára, 1347-re nőtt.

Idén ismét csökkent a lélekszám, és váratlanul 303-mal lettek kevesebben a faluban, 2019 elején már „csak” 1044 fős volt a kis határszéli falu lélekszáma.

A helyiek szerint a választások előtt nagy létszámban települtek be a faluba magyar állampolgársághoz jutott ukránok, őket a magyar nyugdíj és az ingyenes egészségügyi ellátás vonzotta. persze „hálából” részt vettek a parlamenti voksoláson, nem kérdés, melyik pártra szavazva.

Akadt olyan ház is, ahova 200 ukrán volt bejelentve.

Ezért egyébként Helmeczy László ügyvéd, a DK képviselőjelöltje feljelentést is tett. Az RTL még a választások előtt számolt be a hirtelen szaporulatról:

Döbbenet: Az RTL Klub olyan házat talált Kispaládon, ahová papíron 200 ukrán szavazó van bejelentve (+videó!)

De nyilván Gyurcsány Ferenc a „gyűlöletkeltő”, amiért felhívja a figyelmet a fideszes csalásokra. Döbbenetes tényfeltáró riportot forgatott az RTL Klub Házon kívül című műsora az ukrán határ menti Kispaládon. Bár a falu választókorú lakossága papíron 383-ről 806-ra nőtt, az utcák mégis kihaltak, alig lézeng valaki.

A hatóságok a szokásos módon reagáltak a lap megkeresésére: a rendőrség nem válaszolt, a kormányhivatal meg tagadta, hogy lenne olyan ingatlan, ahova 200-an lennének bejelentve.

A 300 eltűntnek nem nagyon találni a nyomát, a lap szerint meglehet a környező falvakban lettek szétszórva, persze csak papíron. Magyar Sándorné, a falu fideszes polgármestere se érezte úgy, hogy ha már közpénzből veszi a párizsit, akkor a feltett kérdésekre válaszolnia kellene.

Azt érdemes tudni: a magyar lakcímmel rendelkezők szavazhatnak az országgyűlési, a helyhatósági és az európai parlamenti választásokon is,

az utóbbi kettő hamarosan esedékes lesz.

Egy ajaki férfi arról beszélt, hogy a határ túloldalán

1000 dollárért bármikor igazolnak magyar felmenőket,

ugyanennyi pénzért hamis útlevelet is kiállítanak, amire itthon kiállítják az igazolványt. Azt is elmondta, elég elmenni a kisvárdai kórházba, ahol a várakozók között egyre több az ukránul beszélő.

Arról is beszámolt, a környező városok hétvégi piacnapjain is egyre több az ukrán rendszámú autó. Nyugdíjfizetéskor pedig gyakran megesik, hogy ukrán rendszámú autóból kiszáll valaki, odamegy az OTP-s automatához, s

tíz bankkártyával, tíz különféle kódot beütve veszi fel a pénzt,

vagyis átküldenek valakit, hogy hazavigye az állam által kifizetett összegeket.

Valódi Hírek