Sírásba kezdett az Állami Számvevőszék, mert az ellenzék tönkretette a réztáblájukat

Hatalmas kárt okozott az ellenzék.

Állítólag 76 ezer forintos kárt okoztak az ellenzéki politikusok azzal, hogy „Fidesz pártszékház” feliratú matricákat ragasztottak az Állami Számvevőszék cégtáblájára, állítja a volt fideszes képviselő, Domokos László által irányított szervezet.

Domokos levelet írt Kövér Lászlónak, szerinte az ellenzéki politikusok jogellenes magatartást tanúsítottak a szervezet székházánál tartott februári demonstrációjuk alkalmával: képviselői igazolványukkal visszaélve jutottak át az épületet védő rendőrsorfalon, anyagi kárt is okoztak.

A számvevőszék a történtek kivizsgálását kérte a házelnöktől. (Na meg ez jó ürügyet adhat a Fidesznek, hogy a képviselők jogait korlátozzák – részletek ITT)

Horváth Bálint, a számvevőszék kommunikációs vezetője a Népszavának elmondta, hogy az ÁSZ réztáblájáról, amikor eltávolították az ellenzéki politikusok által kiragasztott matricákat, több helyen lejött a borítás.

A táblát műhelybe kellett vinni, a felújítás 76 ezer 200 forintba került.

Horváth szerint egyébként nem az összeg mértéke a lényeges, hanem az, hogy „a törvények betartására felesküdött országgyűlési képviselők egy független állami intézmény megrongálásával megkárosították az adófizetőket”.

76 ezer forinttal.

Valódi Hírek