Szijjártó olyan ótvaros hazugsággal ment neki Brüsszelnek, mintha nem 5 napja függesztették volna fel a Fideszt

Hiába kaptak figyelmeztetést, tovább rázzák a pofonfát.

Szijjártó Péter kipörgette a hétfői parlamenti ülésen a migránsozást alaposan, ráadásul új képzeletbeli ellenséget talált.

A „külügyminiszter” kijelentette: a migrációval kapcsolatos brüsszeli vitáknak nem értünk a végére, most új csata kezdődik, ezúttal

a titkos bevándorláspárti tervek alkotása ellen.

Budapest, 2019. március 25.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. március 25-én. Balról Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára.
MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte

Brüsszelben titkos terveket készítenek a globális migrációs csomag jogilag kötelezővé tételére, azért súlyos kérdés, mert ez a dokumentum a legveszélyesebb, amely a migrációval kapcsolatban az elmúlt években készült.

A migrációs csomag ugyanis azt a célt tűzte ki, hogy globálisan is legalizálja az illegális migrációt és alapvető emberi jogként tünteti fel a migrációt

– tolta a kormányzati panelt egy szuszra Szijjártó.

A „külügyminiszter” olyat is mondott: miután az EU azzal fenyegetőzött, hogy azok ellen, akik nemmel szavaztak a csomagra, eljárásokat indít, és azt közölte, hogy a dokumentum jogilag nem kötelező, ezért felesleges erőfeszítéseket tenni ellene, most mégis olyan jogi értelmezést akar találni, amellyel kötelezővé teheti a dokumentumot még azon országoknak is, amelyek elutasították.

A Fidesz alelnökét nem túlzottan érintette meg Szijjártó szenvedélyes szónoklata.

Kontrázik az ellenzék

A Szijjártó által elmondottakkal kapcsolatban beleállt a vitába az ellenzék, ami egy kitaláltnak tűnő, leginkább a közbeszéd tematizálására feltálalt ügynél meglehetősen érdekes felállást eredményezett:

Gyöngyösi Márton (Jobbik) fontosnak nevezte a migráció elleni küzdelmet, de szerinte a kormány semmit nem tesz érdemben azért, hogy Magyarországot megvédje a migrációs veszélytől. Azt is hozzátette, a kormány az elmúlt években

86 ezer migránst telepített be a letelepedési kötvényekkel és más módon.

Hiller István (MSZP) arról beszélt, Magyarországnak nem ellensége az EU, mert az ország tagja ennek a közösségnek. A kormány ne az EU-tól akarja megvédeni a hazánkat!

Arató Gergely (DK) arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ migrációs csomagjában szerepel az, hogy nem kötelező dokumentumról van szó, amely a nemzeti szuverenitás és a nemzetek által irányított bevándorláspolitikán alapul, célja pedig a határok védelme és a szabálytalan migráció megállítása.

Keresztes László Lóránt (LMP) sorskérdésnek nevezte a globális migrációs krízis kiváltó okának, a globális klímaváltozásnak a kezelését. Feltette a kérdést: A magyar kormány miért akadályozza a közös fellépést a kiváltó okok kezelésében?

Egyedül Tordai Bence (Párbeszéd) mondta azt, hogy a külügyminiszter által elmondottak terelés. Tovább is ment,

„B kategóriás konteónak” minősítette a miniszter által elmondottakat.

„Ha ez annyira fajsúlyos téma lett volna, akkor szó lett volna arról a múlt heti európai tanácsi ülésen” – közölte, hozzátéve: a többi között a Fidesz néppárti felfüggesztéséről, a KGB bankjának Budapestre településéről akarják elterelni a figyelmet.

Valódi Hírek