Puzsér őrjöngeni fog, a legújabb kutatás szerint Karácsony hétszer népszerűbb nála

Az LMP-s megmondóember nem tényező.

Négy ellenzéki párt összefogásával megszorítható, ötpárti együttműködéssel pedig verhető a Fidesz a fővárosban az önkormányzati választáson – derült ki a ZRI Zavecz Research felméréséből, amit a Népszava hozott nyilvánosságra.

A kutatás szerint a jelenlegi erősorrend úgy áll fel, hogy 44 százalékos Tarlós István támogatottsága, őt követi Karácsony Gergely 38 százalékkal, majd Puzsér Róbert a

futottak még kategóriában követi őket 5 százalékkal.

A pártoknál ez így néz ki:

Forrás: Népszava

A cikk szerint az ellenzéknek van egy komoly mozgósítási előnye: az előválasztás. A Závecz Intézet azt mérte: ha lesz második forduló, akkor már a budapestiek 26 százaléka vesz rajta részt biztosan. Bár ezt túlzónak érzi mindenki, de

az eredményét minden párt kötelezőnek ismerte el magára nézve.

Az viszont nem biztos, hogy minden szimpatizáns követi a pártját, mert Tarlósnak eléggé erős a tábora a jobbikosok és az LMP-sek között is, bár ezt a szétszavazást ellensúlyozhatják a bizonytalanok.

Budapesten jelenleg a Fidesz 33 százalékos összesített eredményt mutat fel, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség 25 százalékot kaphatna. Az LMP-vel már 32 százaléknál járhatna a baloldal, míg a Momentum érkezésével már 36 százalékon állna.

A cikk szerint a probléma a Jobbik lehet, mert míg vidéken az összefogás hajtóereje, addig Budapesten visszatarthatja a baloldali szavazókat a részvételtől.

Valódi Hírek