Dobrev Klára figyelmeztet: Orbán készen áll, hogy kivezesse Magyarországot az Európai Unióból! (+videó)

A tegnapi események tükrében az uniós választások tétje, hogy Orbán Viktor kivezeti-e az országot az Európai Unióból.

A Fideszt tegnap felfüggesztették a Néppártban. Nem a Fidesz függesztette fel a saját tagságát, hiszen akkor szavazni sem kellett volna róla!

– jelentette ki csütörtökön Dobrev Klára.

A DK európai listavezetője elmondta: Orbán mára kínossá vált a saját kereszténydemokrata pártcsaládja számára is.

A Fidesz vezette kormánnyal szemben már zajlik egy eljárás és hamarosan még kettő indulhat. Az első eljárás az európai uniós szerződés hetes cikke alapján zajlik, és azzal fenyeget, hogy

Magyarország elveszíti uniós forrásait és szavazati jogát, akár a tagságát is

– hangsúlyozta Dobrev.

Szerdán a Néppárt pedig arról döntött, hogy megvizsgálják a magyarországi jogállami helyzetet. Manfred Weber bejelentette, hogy az uniós választás után folyamatosan vizsgáltatná, hogy a tagállamok betartják-e az európai demokratikus minimumokat – emelte ki Dobrev Klára.

A DK listavezetője szerint ha Orbán folytatja az eddigi politikáját, akkor az EP-választás után nagyon komoly vesszőfutás elé néz.

Orbán Viktor azonban tovább fog menni a megkezdett úton, és ahogy kivezette a Fideszt a néppártból, úgy fogja Magyarországot is kivezetni az Európai Unióból – jelentette ki.

Ezért arra kéri az embereket, hogy minél többen írják alá a DK tegnap bejelentett petícióját Magyarország uniós tagsága mellett, amit >>itt lehet megtenni<<.

Videó:


.

Valódi Hírek