Meghalt Baló György

A tévés személyiség 71 éves volt.

71 éves korában meghalt Baló György televíziós szerkesztő, műsorvezető, a Magyar Televízió volt kulturális igazgatója, Pulitzer- és Prima Primissima-díjas újságíró – számolt be róla a hirado.hu.

A család az MTI-vel azt tudatta: Baló György méltósággal viselt, hosszú betegség után hunyt el szerettei körében. Temetéséről később intézkednek.

Baló évtizedeken át szerkesztett és vezetett közéleti-politikai műsorokat a köztévén és kereskedelmi csatornákon. Dolgozott többek között a Híradó, az Aktuális, a Záróra, A Hét, Az Este, a Szólás Szabadsága és a Magyarul Balóval című műsorokban.

Betegsége miatt január elején azzal búcsúzott nézőitől a Magyarul Balóval című műsorában, hogy

“4 évnyi napi műsorkészítés után pihenésre és orvosi kezelésre van szükségem, ezért a műsort saját kérésemre január 8-tól szüneteltetjük.”

Baló György 1947-ben született Budapesten. 1965-ben érettségizett, majd felvették az ELTE magyar–angol–német szakára, ahol 1970-ben szerzett bölcsész diplomát.

Diplomájának megszerzése után az MTV Híradójánál kezdett el dolgozni, előbb gyakornokként, majd szerkesztő-műsorvezetőként. 1989 és 1990 között az MTV 2-es csatorna igazgatója és a televízió választási irodájának vezetője, majd 1991-ig a Napzárta főszerkesztője volt.

1997-től a kereskedelmi televíziózásba ment, a TV3 műholdas országos kereskedelmi csatorna vezérigazgatója volt annak 2000-es megszűnéséig.

2000-ben visszatért a Magyar Televízióhoz. 2010 júniusától nem került képernyőre. 2012. január 13-án távozott az MTV-től.

Baló György 2015-től az RTL-nél műsort kapott Magyarul Balóval címmel.

Utolsó hónapjaiban visszavonult a tévézéstől, mondván: pihenésre és kezelésre van szüksége.

Nyugodjon békében!