Úgy összevertek egy kalauzt a gárdonyi vonaton, hogy eltörött az állkapcsa

Műtétre vár.

Vasárnap reggel a 4512-es számú vonaton Gárdonynál olyan súlyosan bántalmaztak egy jegyvizsgálót, hogy komolyabb orvosi beavatkozásra van szüksége – írja szemtanúkra hivatkozva az Index, akiknek a MÁV megerősítette az információt.

„A hír igaz, kollégánkat bántalmazták Gárdonyban. A kórházban megállapították az állkapocs törését, jelenleg műtétre vár. A feljelentést megtettük.”

– írta a vasúttársaság a lap megkeresésére.

Hozzáteszik:

„a MÁV mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök biztonságának garantálása érdekében. Évente csaknem 80 ezer vonatot biztonsági személyzet, 14 ezer vonatot pedig a rendőrség munkatársai kísérnek”.

A jegyvizsgálók (kalauzok) egyébként

közfeladatot ellátó személyek,

ezért az őket ért támadások a Büntető Törvénykönyv szerint bűncselekménynek minősülnek és szigorúan büntetendők.

A MÁV közölte azt is, hogy a gyakori támadások miatt speciális konfliktuskezelő tréningeket tartanak a munkatársaknak, valamint a jegykezeléshez használt készüléken idén bevezették a pánik gomb használatát is.

A MÁV-START számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötött, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendelt meg, hogy biztosítsa a jegyvizsgálók és az utasok testi épségét.

 

Valódi Hírek